Мисля да махам фап
Модератори: glorious, bateborko
-
-
- Кара: С5 X7, 2.2 HDI Exclusive
- Обратна връзка:
Re: Мисля да махам фап
По онова"чисто и екологично" минало ('63-'79) живеех в центъра - близо до Лъвов мост. Верно, нямаше много коли, ама 3/4 от София се топлеше на кюмур или нафта, а тогава зимите бяха дълги. Някой сеща ли се как смърдеше, а в някои случаи даже видимостта беше намалена.
Относно ФАП-а - проверих колко струва моя в СФА и останах като насран. Бях решил да прежаля едни 2000 лв. за нов, ама като ми обадиха цена 6300 лв. ме изгубиха като клиент. Последва пране на стария и сега всичко е ОК.
Относно ФАП-а - проверих колко струва моя в СФА и останах като насран. Бях решил да прежаля едни 2000 лв. за нов, ама като ми обадиха цена 6300 лв. ме изгубиха като клиент. Последва пране на стария и сега всичко е ОК.
Бе чедо, да те питам кога последно си ял хубави домати? Да те питам кога и що махнаха БДС за какво ли не и от тогава какви ги ядем? Оказа се , че е важно да ядем прави краставици все едно, че си ги завираме отзад, а не какво има вътре. Сирене и кашкавал от сухо китайско мляко? меса 20 годишни от военновременни резерви, скъпи от на майната си чак от Ирландия и Дания, също и от Румъния? салами пфу? плодове вносни от Полша пълни с боклуци, скоро да си ял златна превъзходна ама не от пазара а истинса ябълка? чесън китайски ужасно лют? домати турски и гръцки, корави като ябълка и с вкус на риба? всякакъв вносен зеленчук, например зеле от Македония, картофи от Египет накичени с името български? Списъкът е неизброим. Само ми кажи поне една българска фирма от хранителната промишленост да произвежда нещо годно за консумация. Почти всичко е внос или преработка. Бананова република. Едно време нямаше банани и скачахме ама сега има и си седим на гъзо. Сигурно Билла, Кауфланд, Метро и Лидл са ти кумирите. Ми яж им боклуците. Интересно що около големите празници градовете се опразват в посока към селата-керван след керван?! Моите баби доживяха над 90г., баща ми почина на 88 след счупена тазобедрена става и прекарани преди това 2 инсулта. Какви глупости ми дуднеш? Последните 4-5 години загубих много и близки приятели на по 50-55г. от онкологични заболявания. Лежал ли си скоро в болница, за да видиш каква мизерия е в евроатлантическа България, да не ти казвам кога, колко години минаха от тогава и кой построи болниците, а и всичко останало. Колко пари ти искат за операция сега и преди?! Построено е от бащите и майките ни, а за новото евроатлантическо поколение дето не знае откъде се хваща мотиката- от бабите и дядовците, но няма кой да го ремонтира и поддържа. Обаче имаме банани и пари за страйкъри и фърчила. Караме 20 годишни таралясници, някои може 5 годишни. Но тогава купувахме само нови от мототехника макар и москвичи и лади. Тая тема няма край. Относно ФАП не ми дреме какво ще го правиш, твой проблем е. Ако някой пита колкото мога ще помагам, качил съм и тема.
Около лъвов мост на Христо Ботев живях 1979-1981г. и си бе Ок. Наистина зимата миришеше на въглища, но през пролетта и останалото време бе рай. Иди сега там да живееш в целогодишен смог.Bisser написа: ↑05 Дек 2023, 19:51По онова"чисто и екологично" минало ('63-'79) живеех в центъра - близо до Лъвов мост. Верно, нямаше много коли, ама 3/4 от София се топлеше на кюмур или нафта, а тогава зимите бяха дълги. Някой сеща ли се как смърдеше, а в някои случаи даже видимостта беше намалена.
Нулираха ли го ФЬП-а?
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
Проблема на София беше Кремиковци. Особено "Коксохим"-а, Феросплави и ТЕЦ-а. Доменните пещи ръсеха олово из полетата наоколо, но това беше невидимо. Хвостохранилището на "Агломерация" беше до Мусачево и когато изсъхнеше, вятъра носеше червен прах обогатен с манган и олово. Откакто го няма Кремиковци нама и инверсии по две седмици. ТЕЦ-овете също минаха на природен газ, преди бяха на въглища и мазут.
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
-
-
- Кара: КIA CEED 1.6CRD
- xantia mk1 - 1.8-8V - 101hp
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C5, 2.2 hdi, 170 hp
Днес. Набрани на 20 ноември полузелени. Вече са озрели и си хапвам салата.gkanev написа: ↑05 Дек 2023, 21:59Бе чедо, да те питам кога последно си ял хубави домати? Да те питам кога и що махнаха БДС за какво ли не и от тогава какви ги ядем? Оказа се , че е важно да ядем прави краставици все едно, че си ги завираме отзад, а не какво има вътре. Сирене и кашкавал от сухо китайско мляко? меса 20 годишни от военновременни резерви, скъпи от на майната си чак от Ирландия и Дания, също и от Румъния? салами пфу? плодове вносни от Полша пълни с боклуци, скоро да си ял златна превъзходна ама не от пазара а истинса ябълка? чесън китайски ужасно лют? домати турски и гръцки, корави като ябълка и с вкус на риба? всякакъв вносен зеленчук, например зеле от Македония, картофи от Египет накичени с името български? Списъкът е неизброим. Само ми кажи поне една българска фирма от хранителната промишленост да произвежда нещо годно за консумация. Почти всичко е внос или преработка. Бананова република. Едно време нямаше банани и скачахме ама сега има и си седим на гъзо. Сигурно Билла, Кауфланд, Метро и Лидл са ти кумирите. Ми яж им боклуците. Интересно що около големите празници градовете се опразват в посока към селата-керван след керван?! Моите баби доживяха над 90г., баща ми почина на 88 след счупена тазобедрена става и прекарани преди това 2 инсулта. Какви глупости ми дуднеш? Последните 4-5 години загубих много и близки приятели на по 50-55г. от онкологични заболявания. Лежал ли си скоро в болница, за да видиш каква мизерия е в евроатлантическа България, да не ти казвам кога, колко години минаха от тогава и кой построи болниците, а и всичко останало. Колко пари ти искат за операция сега и преди?! Построено е от бащите и майките ни, а за новото евроатлантическо поколение дето не знае откъде се хваща мотиката- от бабите и дядовците, но няма кой да го ремонтира и поддържа. Обаче имаме банани и пари за страйкъри и фърчила. Караме 20 годишни таралясници, някои може 5 годишни. Но тогава купувахме само нови от мототехника макар и москвичи и лади. Тая тема няма край. Относно ФАП не ми дреме какво ще го правиш, твой проблем е. Ако някой пита колкото мога ще помагам, качил съм и тема.
Ама, защо? Защото не ме мързи и сам си ги гледам от разстояние с капково, без никаква химия. Специално съм си направил труда да издиря стари нашенски сортове

Ако бяха останали ТКЗС-тата, бъди сигурен - и гумени домати и ГМО щеше да ядеш в още по-големи количества. Онова поколение, които обичаха земята и бяха заробени за нея, умряха преди 30-40 години. Сега, като те мързи или нямаш време, имаш кинти - хоп, в магазина и купуваш домати през зимата. Ама, те са с химия, те са пластмасови. Сори, такъв е пазарът и трендът. Хубавите стари домати са нетрайни и капризни за отглеждане, и ако трябва да се продават, биха стрували 3 пъти по-скъпо от това, което купуваш в голямата търговска верига.
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C5, 2.2 hdi, 170 hp
Заради това не заслужават и капка уважение с псевдо-еко-реториката им. Че толкова не струва цялата колаBisser написа: ↑05 Дек 2023, 19:51По онова"чисто и екологично" минало ('63-'79) живеех в центъра - близо до Лъвов мост. Верно, нямаше много коли, ама 3/4 от София се топлеше на кюмур или нафта, а тогава зимите бяха дълги. Някой сеща ли се как смърдеше, а в някои случаи даже видимостта беше намалена.

Относно соца - в Пловдив живеехме в постоянен смог, без коли, Сега - с коли, но е друга тема. КЦМ беше отровил най-хубавите черешови градини в Южна България. Какво да говорим...
373 лв е филтъра с безплатна доставка, кво мрънкате за домати!
Тук става въпрос за ФАП. За екологията въоще трябва да се отвори нова тема и както виждам ще има интерес.

ФАП 325РВ.Bisser написа: ↑05 Дек 2023, 19:51По онова"чисто и екологично" минало ('63-'79) живеех в центъра - близо до Лъвов мост. Верно, нямаше много коли, ама 3/4 от София се топлеше на кюмур или нафта, а тогава зимите бяха дълги. Някой сеща ли се как смърдеше, а в някои случаи даже видимостта беше намалена.
Поредното градско чадо израснало в бетонна джунгла, никога не пило бистра изворна водица от изворче, цял ден в двор играло и полянка не видяло, мотиката по дръжката настъпало. Отвори една тема за трафика,замърсеността и шума сега и по онова време и чети! Само да не забравиш кога баба ти е пръскала с монсанто и раундъп!?

-
-
- Кара: C5 2.2HDi 175 (2007) / С6 3.0i (2008)
Аз от личен опит казвам че тези части не се поръчват афтърмаркет. Пари на вятъра. Или не се "харесват" на колата, или карат няколко месеца и хайде пак на ново. Справка с закупените ми части афтърмаркет термостат и EGR. Термостата е за смяна след 1.5г. а EGR не ще да мъцне пък е само 220 лева чисто нов, компютъра на колата не иска да си заработят, колата работи по-твърдо, гасне като хълцащ кон и въобще не е приятна за каране

'Nothing rides You,like a Pneumatic Citroën'

Точно първата ми работа бе да сменя термостата преди вече 5 години , понеже не загряваше. Не беше оригинален, BEHR или нещо подобно за 130 кинта и досега си работи безпроблемно. Преди 3 години и аз не знам от какъв акъл опитах да разглобя оригиналния ЕГР да му гледам четките на мотора дето ги има или няма и с голям зор успях да го изкривя и спукам
. Купих нов PIERBURG за 220 лв и до момента е без проблем. Ще напомня, че ЕГР, дебитомер и ДПФ работят в сихрон, т.е. нещата са свързани. ЕГР на 2.2 битурбо според мен е безпроблемно и е направено много добре.
Не казвам че няма ментета, но по отношение на качеството границата в някои случаи е леко размита. За сметка на това в цената е огромна.

Не казвам че няма ментета, но по отношение на качеството границата в някои случаи е леко размита. За сметка на това в цената е огромна.
-
-
- Кара: C5 2.2HDi 175 (2007) / С6 3.0i (2008)
Термостата е Mahle или BEHR, но не държи нещо. Духа топло вътре но стрелката е под половината, при положение че колата е карана по магистрала поне 2ч. Все мисля че би трябвало да е загрялаgkanev написа: ↑08 Дек 2023, 23:03Точно първата ми работа бе да сменя термостата преди вече 5 години , понеже не загряваше. Не беше оригинален, BEHR или нещо подобно за 130 кинта и досега си работи безпроблемно. Преди 3 години и аз не знам от какъв акъл опитах да разглобя оригиналния ЕГР да му гледам четките на мотора дето ги има или няма и с голям зор успях да го изкривя и спукам. Купих нов PIERBURG за 220 лв и до момента е без проблем. Ще напомня, че ЕГР, дебитомер и ДПФ работят в сихрон, т.е. нещата са свързани. ЕГР на 2.2 битурбо според мен е безпроблемно и е направено много добре.

'Nothing rides You,like a Pneumatic Citroën'

-
-
- Кара: С5 X7, 2.2 HDI Exclusive
- Обратна връзка:
Защо така с бутонките напред, бе човече? Откога ме познаваш и знаеш. че съм израснал в "бетонна джунгла", не съм пил изворна водичка и т.н.gkanev написа: ↑08 Дек 2023, 22:07ФАП 325РВ.Bisser написа: ↑05 Дек 2023, 19:51По онова"чисто и екологично" минало ('63-'79) живеех в центъра - близо до Лъвов мост. Верно, нямаше много коли, ама 3/4 от София се топлеше на кюмур или нафта, а тогава зимите бяха дълги. Някой сеща ли се как смърдеше, а в някои случаи даже видимостта беше намалена.
Поредното градско чадо израснало в бетонна джунгла, никога не пило бистра изворна водица от изворче, цял ден в двор играло и полянка не видяло, мотиката по дръжката настъпало. Отвори една тема за трафика,замърсеността и шума сега и по онова време и чети! Само да не забравиш кога баба ти е пръскала с монсанто и раундъп!?![]()
Не е добре да се озлобяваме и да говорим глупости. Тук сме да си помагаме (ако можем), а преглеждайки постовете ти, сигурно си по-малък от сина ми.
П.П. по мое време баба ми ръсеше с ДДТ, щото, тия, дето си споменал още не бяха измислени. (Не оправдавам каквито и да било пръскания, ръсенета, но въпрос на време и разбиране е било)
Мен пък откога ме познаваш?? Синът ти сигурно е пенсионер вече по твоята логика. И други хора с живяли в онова време в София и много добре знаят за какво става въпрос. Виж на какво заприлича тази тема, аз поне съм писал конкретно по нея
Изскочи някаква фирма - https://smg-auto.eu/
за софтуерно премахване на FAP филтър
Някой ако има опит да сподели ?
за софтуерно премахване на FAP филтър
Някой ако има опит да сподели ?
Прегледите лека полека се затягат. Вчера си минал, днес може-би не. Струва ли си???? А и кого лъжем??
Един материал от bri4ka com, за махането на фап, на EGR клапана
За съжаление гологлавия водещ, често прекъсва майстора с глупави въпроси
Важното е че на Евро 5 и 6 при премахване на Фап, задължително се маха и EGR клапана+ съответните софтуерни неща
https://youtu.be/hPd9oJQ_zl0?si=eBEQhbe2MqnJ4otg
За съжаление гологлавия водещ, често прекъсва майстора с глупави въпроси
Важното е че на Евро 5 и 6 при премахване на Фап, задължително се маха и EGR клапана+ съответните софтуерни неща
https://youtu.be/hPd9oJQ_zl0?si=eBEQhbe2MqnJ4otg