C5X
-
Автор на темата - Site Admin
- Кара: ше Xantia'96 2.0 16V VSX 155 hp
- Обратна връзка:
C5X
Здравейте,
След доста години при братовчедите от Рено - сериозно се замислям за сръщане към шевроните. Към момента сериозно обмислям (след няколко дни ще се опитам да организирам и Test Drive) на C5X - опитах се да намеря информация във форума, но за съжаление не успях. Ще се радвам ако някой собственик сподели мнение.
След доста години при братовчедите от Рено - сериозно се замислям за сръщане към шевроните. Към момента сериозно обмислям (след няколко дни ще се опитам да организирам и Test Drive) на C5X - опитах се да намеря информация във форума, но за съжаление не успях. Ще се радвам ако някой собственик сподели мнение.
МАЛКО ПОВЕЧЕ ТОЛЕРАНТНОСТ НА ПЪТЯ. НЕ СТЕ САМИ
-
-
- Кара: ше: Xantia 1.8 16v, Citroen C4 2.0 HDi '06 VTS Coupe. Сега кара Kia Proceed GT, 2024
Re: C5X
Във фейсбук групите има собственици на автомобила вече, тук се съмнявам. Аз бях на тест драйв преди 2 месеца, като съм изгледал и доста ревюта понеже имам интерес към модела също.
Здравейте,
Аз имам следната модификация ( C5X 1.6 turbo 180ps ) Shine pack ( максимално ниво на оборудване) от началото на Ноември. Досега, съм минал малко под 4000 километра. Ето нещата които ми правят впечатление.
1. Скоростната кутия не е най - добрата макар и 8 степенна. На градско каране има едно побутване усеща се особенно ако си в трафик между втора и трета предавка. Леко е дразнещо, но се свиква.
2. Системата за авто стоп спиране. Понякога се решава да се изключи без причина. Като пуснеш диагностика, колата не установява проблем и всички системи работят, но въпреки това че индикатора за тази система показва че е така, това не винаги е вярно. Системата за предмети близо до колата също е доста чуствителна и ми се случвало на няколко пъти, въпреки че има достатъчно разтояние от колата до определения предмет, системата мисли че автомобила е твърде близо, следователно включва автоматична спирачка и цялото усещане може да бъде леко стряскащо, поне на първо време.
3. Разход на гориво ( специално за чисто бензиновата версия 1.6 180 конски сили. Общо взето около два, два и половина литра на 100 над заводските показатели градско каране и около литър ( литър и половина) извънградско. Това са мои лични впечатления като колата се кара главно в София и е излизала няколко пъти до Банско и по един път до Пампорово и Боровец.
4. Entertainment system. Леко е сложна за навигиране, но може изцяло да направите менюто по свои предпочитания, така че не е голям проблем. Аз лично ползвам Android Auto ( колата има и Apple car play ) Софтуера не е отличен случва се екрана да замръзва и се налага да рестартирате системата и понякога връзката се прекъсва, но може би с бъдещи updates на софтуера, тези проблеми ще изчезнат.
Ами това е то мен засега. Ако имате допълнителни въпроси, питайте.
Аз имам следната модификация ( C5X 1.6 turbo 180ps ) Shine pack ( максимално ниво на оборудване) от началото на Ноември. Досега, съм минал малко под 4000 километра. Ето нещата които ми правят впечатление.
1. Скоростната кутия не е най - добрата макар и 8 степенна. На градско каране има едно побутване усеща се особенно ако си в трафик между втора и трета предавка. Леко е дразнещо, но се свиква.
2. Системата за авто стоп спиране. Понякога се решава да се изключи без причина. Като пуснеш диагностика, колата не установява проблем и всички системи работят, но въпреки това че индикатора за тази система показва че е така, това не винаги е вярно. Системата за предмети близо до колата също е доста чуствителна и ми се случвало на няколко пъти, въпреки че има достатъчно разтояние от колата до определения предмет, системата мисли че автомобила е твърде близо, следователно включва автоматична спирачка и цялото усещане може да бъде леко стряскащо, поне на първо време.
3. Разход на гориво ( специално за чисто бензиновата версия 1.6 180 конски сили. Общо взето около два, два и половина литра на 100 над заводските показатели градско каране и около литър ( литър и половина) извънградско. Това са мои лични впечатления като колата се кара главно в София и е излизала няколко пъти до Банско и по един път до Пампорово и Боровец.
4. Entertainment system. Леко е сложна за навигиране, но може изцяло да направите менюто по свои предпочитания, така че не е голям проблем. Аз лично ползвам Android Auto ( колата има и Apple car play ) Софтуера не е отличен случва се екрана да замръзва и се налага да рестартирате системата и понякога връзката се прекъсва, но може би с бъдещи updates на софтуера, тези проблеми ще изчезнат.
Ами това е то мен засега. Ако имате допълнителни въпроси, питайте.
-
-
- Кара: DS5 2.0 HDI DStyle 2012 163@190@210
И аз се замислям за такава хибрид, знае ли някой колко км. може да мине само на батерия.
Никога не карай по-бързо отколкото ангела ти хранител може да лети. ,
Тате тате, защо лъвчето на пежо е изправено?
Оглежда се за сервиз сине.
-
- АМ - Габрово
- Кара: C5 X SHINE PACK PureTech 180 S&S EAT8 E6, C4 X SHINE PureTech 130 S&S EAT8 E6
- Обратна връзка:
Зависи от ЗКУ/задкормилно устройство/. Имам клиент който минава 66-70 км градско. Относно разхода - в града моята 180 кс бензин само зимата гори 8-8.5 литра. Сега е 7-7,4 градско и 5.6 извънградско. Със скоростната кутия нямам проблем, изглежда се е адаптирала към стила ми на каране. Екрана ми е забивал един път но при ползване на Андроит ауто с ползване на Waze
“Помни вчера, мисли за утре, но живей днес.”
-
-
- Кара: Citroën C4 Aircross BU6HZB/S, Chevrolet Spark 1.0i, Honda NC700X
Зависи основно от трафика и маршрута! Нека покара софийско градско (преди и след работа) и да видим как ще мине повече от 50 км...
Струва ли се да ръгнеш 50к+ пари в някаво недоразумение и после да търсиш икономия на гориво,ток и тем подобни. ??? Това се отнася за последните отговори!; На практика няма икономия,! За тия пари бих си взел къща на село. Един Москвич 408иа би ми вършил перфектна работи . Да ви пикам на запада и дрънкулките му.
Всъщност хванала ме е носталгията, все пак годините се трупат, два Москвича купени чисто нови от Мототехника, 408И и 21412. Първият подкарах в далечната 1981г. От 1989 лятото Москвич 21412 тромав, но икономичен и от тогава съм на западна скраб- две БМВ Е28, бензиново 2.8 187 к.с. в далечната 1992г, второто беше 2.4 турбодизел 5години по-късно, конете не си спомням, но първото си беше бегачка. После Ксантия и сега С5 битурбо. Все някаква база за сравнение. Вече гоня 60 г и нямам интерес към новите автомобили , та затова споменах Москвича. Няма ДПФ, ЕГР, ЕSP, ABS, ASR ,имобилайзер, аларма, ламбда сонди, катализатор, климатик, централно заключване, следене на налягането в гумите и т.н. и съответно главоболия по-малко. Но в крайна може и да не съм прав и гроздето да ми е кисело . Относно хибридите бих попитал какви са им предимствата точно на тези които се предлагат в момента по отношение на разход и обслужване, в сравнение с бензинов или дизелов аналог?
-
-
- Кара: DS5 2.0 HDI DStyle 2012 163@190@210
Така е, на село и каруца би ти свършила работа, обаче ако пътуваш 2 пъти в годината по 3000 км в посока тършиш икономия и комфорт, защо не със самолет ли, обичам да карам и като съм си в Бг да не търся кола под наем за да отида някъде.
Никога не карай по-бързо отколкото ангела ти хранител може да лети. ,
-
-
- Кара: C4, 1560 cm³, HDI, 80 kW, 2010 г.
Колеги, моля ви, това е недопустимо!
Отдавна съм в този форум и за първи път виждам такова отношение.
Всеки има своята истина, но различното мнение по даден въпрос не трябва да бъде повод за обиди.
Отдавна съм в този форум и за първи път виждам такова отношение.
Всеки има своята истина, но различното мнение по даден въпрос не трябва да бъде повод за обиди.
lubitel- изтрих мненията, противоречащи на правилата. Нека това мнение възпира от бъдещи нападки.