проблем с радио и паркинг сензори

Производство: (2000-2017)

Модератори: glorious, bateborko

Автор на темата
cadmium
Редовен
Кара: ше Xantia 1.9td, сега - Xsara 1.6i break exclusive, c4 1.4 petrol, Mazda3 1.4 масло пил, C5 2.0hdi exclusive

проблем с радио и паркинг сензори

Мнение от cadmium » 11 Дек 2022, 12:17

Здравейте,
Ако темата не е за тук и не е позволена, моля да ме извините.
В петък на връщане от работа ми изгасна дисплея в колата и изписа ,че иска ъпдейт на софтуер - радиото е с диск и хард драйв - рд4/5, до колкото знам. Намерих ъпдейт, качих го на диск и го зареди. Радиото светна, диска работи, но паркинг сензприте не се чуват и не показват нищо. Така не работят и чинчовете в жабката. Има ли някой на който му се е случвало това и знае как да накара сензорите да писукат и как да накара всичко да работи, както си беше поне. Имам лексия и диагбокс, които вървят, но не ми е ясно как да ги активирам тези неща с тях . А някой ми подсказа, че има и някакви мираскриптове , активиращи всички неща.

Мерси предварително на всички отзовали се със съвет.

Аватар

Dino Kirov

Кара: вж. подписа.

Re: проблем с радио и паркинг сензори

Мнение от Dino Kirov » 11 Дек 2022, 19:20

Каквото не става с DiagBOX, става с MiraScript.

Докато, обаче, с първото не може да се сгафи, с второто трябва да се внимава какво се пипа, за да не се брикне.

MiraScript-ът ми е до болка познат, защото се занимавах доста с него, преди да разкарам умрялото Magneti Marelli и да мина на NAC.
Забранявам споделяната от мен информация да се разпространява или използва под каквато и да е форма, включително, но не изчерпателно, като основа за видеоклипове, обучения, печалба и прочее, без изрично да се посочи източникът ѝ!!!

2016 Peugeot Partner Tepee Outdoor 1.6 BlueHDI 100
2012 Peugeot 508 RXH HYbrid4
ex 2008 Hyundai Santa Fe 2.2CRDi 4WD
2004 Citroën C3 1.1i X
ex 2000 Peugeot Partner 2.0HDi
ex 1999 VW Bora 1.6i
ex 1999 Peugeot 406 2.0HDi
ex 1992 Peugeot 405 2.0 Automatique

1994 Peugeot 405 Mi16x4 (проект)
1991 Peugeot 205 GTI 2.0T (проект)

Всичко за правилната поддръжка на HDI FAP и BlueHDI
Енциклопедия за първо поколение HYbrid4.
Всичко за: RT3, RT4/5, RNEG, RT6, NG4, SMEG, NAC

Автор на темата
cadmium
Редовен
Кара: ше Xantia 1.9td, сега - Xsara 1.6i break exclusive, c4 1.4 petrol, Mazda3 1.4 масло пил, C5 2.0hdi exclusive

Мнение от cadmium » 12 Дек 2022, 12:20

Здрасти, Дино, проблема е ,че след ъпдейт с 8.31 , загуби паркинг сензорите, и чинчовете в жабката, които ползвах с една блутуут кутийка да си слушам музика от телефона. Свързах колата с лексия , направих глобален тест с идеята, че след това ще влезна в менюто на РТ4/5 и ще видя от там мога ли да разреша всичко , което искам. Уви, при глобален тест с лексия не иска да направи връзка с устройството. и стои в сиво и ня се отключва нищо . Ако имаш идея какво да използвам - дали ще е урок как да го направя с Диагбокс, или накакъв скрипт ,който ще разреши тези неща ще бъда много благодарен.

п.с. Вчера незнайно как разбрах че имам задни сензори, но само като е на задна при паркиране. обикновено работеха и предните и задните, без значение дали е на задна , предна , в задръстване и тн.

borjabobby
Новак
Кара: Xsara Picasso 1.8

Мнение от borjabobby » 26 Мар 2023, 23:53

Здравейте. Използвам темата на колегата, за да не отварям нова.
Аз също имам проблем с радиото на моето Пикасо, но от малко по-различно естество.
Миналата седмица смених радиокасетофона с радиосиди и сега като го включа писка през няколко секунди. Разбрах, че това е някаква защитна функция и че по принцип радио се кодира с ВИН-а на колата.

Дали има някой колега от Пловдив с Лексия, да удари едно рамо да кодираме новото радио към колата, че това пискане ще ми вземе здравето? Ще почерпя. :drink:

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “C5”