Превключване от предно към 4х4
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: Citroen C Grosser 2.2 HDI
Превключване от предно към 4х4
Колеги в какъв момента може да се превключва от предно към 4х4 auto и съответно в режим luck. Трябва ли колата да е в покой или до определена скорост, или няма значение винаги по всяко време независимо от скороста на автомобила.
-
- Нов потребител
- Кара: C Crosser 2.2hdi
Re: Превключване от предно към 4х4
Между само предно и 4х4 ауто и обратно можеш да превключваш до скорост от 100км/ч.
Между 4х4 и LOCK до 40км/ч,като ако си на LOCK и минеш над 40км/ч автоматично преминава в 4х4 ауто
LOCKа се ползва само да излезеш от кал,сняг,пясък евентуално или катериш по стръмно.
Преди десетина дена като пътувах към Стрелча превключих с висока скорост от 4х4 ауто на LOCK за момент и се усетих,върнах ,но нищо не стана-явно електрониката не го позволява.Исках да върна на предно само,но без да гледам съм объркал посоките на превключване.
Дръпни си на ПДФ ръководството на Кросър-има го на български
Между 4х4 и LOCK до 40км/ч,като ако си на LOCK и минеш над 40км/ч автоматично преминава в 4х4 ауто
LOCKа се ползва само да излезеш от кал,сняг,пясък евентуално или катериш по стръмно.
Преди десетина дена като пътувах към Стрелча превключих с висока скорост от 4х4 ауто на LOCK за момент и се усетих,върнах ,но нищо не стана-явно електрониката не го позволява.Исках да върна на предно само,но без да гледам съм объркал посоките на превключване.
Дръпни си на ПДФ ръководството на Кросър-има го на български
-
- Tuning men
- Кара: Citroen C-Crosser 2.2 HDI и C5 2.2. HDI 173
- Обратна връзка:
И още едно допълнение - между 4х4 ауто и lock, разликата е само в процентите въртящ момент предавани към задният мост. В 4х4 ауто имаме до 37% на задния мост, а при lock има възможност за до 50% към задният мост, ако електрониката прецени и го позволи. За съжаление реално няма заключване на нищо 

Citroen C-Crosser 2.2 HDI и C5 2.2 HDI 173
-
- Нов потребител
Уж е 4х4 ауто и трябва да прехвърли и отзад при пробуксуване,но колата има много по малка инерция и разхода е леко нагоре-демек задното постоянно има задвижване.
-
- Tuning men
- Обратна връзка:
4x4 аутото винати пуска предаване и на задният мост.
-
Благодаря колега за изчерпателния отговор.И да не отварям нова тема, искам да попитам знае ли някой откеде може да се закупи предпазен капак за резервната гума. Гледам клипове в нета ,че има коли с такъв предпазен капак,явно се предлага.
-
- Нов потребител
Даже не знаех,че има и такова нещо.
Но защо ти е при положение,че част от гумата се вижда под бронята ?
Или искаш да се вижда капака а не самата гума?
В алиекспрес виж.
Аз лично не съм срещал де като съм ровил,но виж за Митсубиши,че за 4007 и Кросър почти нищо не излиза.
Но защо ти е при положение,че част от гумата се вижда под бронята ?
Или искаш да се вижда капака а не самата гума?
В алиекспрес виж.
Аз лично не съм срещал де като съм ровил,но виж за Митсубиши,че за 4007 и Кросър почти нищо не излиза.
-
Когато вкарах колата от Швейцария джантата на резервната гума беше в окаяно състояние.Гумата чисто нова никога не слагана , но джантата беше леш.Наложи се да си купя друга и ми се иска да я запазя.Всичката гмеж по пътищата особено зимата и разказва играта.
-
- Tuning men
- Обратна връзка:
Това е интересно. Ще потъря и ако намеря бих купил веднага. И аз сменях джанта - беше станала на дупки буквално.