Новия Citroen C5 AirCross
Модератор: lendo
-
Автор на темата - Четящ
- Кара: citroen c5 aircross
Новия Citroen C5 AirCross
Здравейте,
Kупих си новият Citroen C5 AirCross. Дайте мнения кой-как усеща колата.
Kупих си новият Citroen C5 AirCross. Дайте мнения кой-как усеща колата.
-
- 愚かな弁護士
- Кара: Пабло Picasso B78 1.6 e-HDi
Re: Новия Citroen C5 AirCross
Честито и много безаварийни километри.
За момента не знам някой да се е похвалил с подобна придобивка, та едвали ще има много отзиви.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
За момента не знам някой да се е похвалил с подобна придобивка, та едвали ще има много отзиви.
Only when the last tree has been felt,
the last fish caught,
the last river poisoned,
will you know, that men cannot eat money.
Няма ненаказано добро
the last fish caught,
the last river poisoned,
will you know, that men cannot eat money.
Няма ненаказано добро
-
-
- Кара: ше: Xantia 1.8 16v, Citroen C4 2.0 HDi '06 VTS Coupe. Сега кара Kia Proceed GT, 2024
Честито, няма до сега както каза колегата горе, някой да се е похвалил с такава покупка, освен хора който са били на тест драйва, но ще се радваме ако споделиш по подробно мнение за колата като я вземеш и покараш

-
Автор на темата - Четящ
Вече е малко над 3000 километра като всяка кола на тези километри няма никакви проблеми
. Дава ми сервиз на 6000 километра (смяна на масло ) . Защо е тази ранна смяна , след като смяната е на 30000 километра ?

-
-
- Кара: ше: Xantia 1.8 16v, Citroen C4 2.0 HDi '06 VTS Coupe. Сега кара Kia Proceed GT, 2024
Не знам как е на новите коли, но някои марки автомобили (БМВ) това се изчислява според фактори тип средна скорост, паления на студен вдигател и други параметри, които пак износват маслото доста. Може би на този модел е така и 30 000 км да е максималния пробег между смените, виждайки да караш доста на извънградско? Вероятно е също така първата смяна да е малко по рано, не знам.
-
Автор на темата - Четящ
И на други марки автомобили правят първа смяна на малко километра и след това си влизат в някакъв график . От ситроен ми дадоха план за сервизно обслужване в него тази смяна на 6000 километра не е отразена , пише на всеки 30000 км или 1 година. попитах хи какъв е този чек на 6000 км казаха ми смяна масло ама не казаха защо .
Поне 3 години най-малко не трябва да се вясваш в какъвто и да е форум. В сервиз един път годишно за смяна на консумативи посочено е в договора. Автомобилът е гаранционен и в срока на гаранцията продавача или по-точно производителя поема поддръжката и всички евентуални проблеми. Дори не ти е работа да вдигаш капака на двигателя освен да долееш течност за чистачките. При някакво съобщение-директно в сервиза да му берат гайлето. Изобщо не е твой проблем!
-
- Нов потребител
- Кара: Citroen C4 Cactus Flair 110 PureTech
Колега, в АМК за съжаление изобщо не отстраняват "всички евентуални проблеми", от личен опит го казвам. А тези, които все пак отстраняват, невинаги го правят качествено.member01 написа: ↑31 Авг 2020, 23:25Поне 3 години най-малко не трябва да се вясваш в какъвто и да е форум. В сервиз един път годишно за смяна на консумативи посочено е в договора. Автомобилът е гаранционен и в срока на гаранцията продавача или по-точно производителя поема поддръжката и всички евентуални проблеми. Дори не ти е работа да вдигаш капака на двигателя освен да долееш течност за чистачките. При някакво съобщение-директно в сервиза да му берат гайлето. Изобщо не е твой проблем!
На автора честито за придобивката, возил съм се в C5 Aircross няколко пъти и много ми харесва, макар че бих предпочел варианта на Пежо, ако имах парите за C5 Aircross... Пожелавам да се грижиш добре за него и да не стъпва в АМК за нищо повече от гаранционното обслужване!
-
Автор на темата - Четящ
Нямам намерение да правя по автомобила каквото и да е , както не съм правил и на други нови автомобили който съм карал . Любопитно ми е защо е тази смяна на 6000кл. Скоро ми предстой пътуване до Германия след него ще изкажа мнение за автомобила .member01 написа: ↑31 Авг 2020, 23:25Поне 3 години най-малко не трябва да се вясваш в какъвто и да е форум. В сервиз един път годишно за смяна на консумативи посочено е в договора. Автомобилът е гаранционен и в срока на гаранцията продавача или по-точно производителя поема поддръжката и всички евентуални проблеми. Дори не ти е работа да вдигаш капака на двигателя освен да долееш течност за чистачките. При някакво съобщение-директно в сервиза да му берат гайлето. Изобщо не е твой проблем!
-
- Нов потребител
- Кара: C5 Break 2.0 HDi 136 2006 Aisin
От доста време схемата при всички марки е като при БМВ- някакъв (често огромен) пробег, 1г. или според индикация на таблото като последното не го казват в рекламите, а може и дилъра да не ти го каже. По наблюдения над няколко коли с над 30 000км. пробег на година поне в БГ индикатора "смени маслото бе, говедо такова" светва максимум на 20-22 000км., а се карат предимно извън града и без издевателстваЮ.Вълчинов написа: ↑31 Авг 2020, 21:17Не знам как е на новите коли, но някои марки автомобили (БМВ) това се изчислява според фактори тип средна скорост, паления на студен вдигател и други параметри, които пак износват маслото доста. Може би на този модел е така и 30 000 км да е максималния пробег между смените, виждайки да караш доста на извънградско? Вероятно е също така първата смяна да е малко по рано, не знам.
-
-
- Кара: Citroen C5 Aircross HDI180 EAT8
Може колата да е била дълго на склад. Казва ли след коко месеца, освен километри? Може да е просто грешка при задавнето на параметрите.
-
Автор на темата - Четящ
Колата е закупена на 10.01.2020 първите 6 месеца почти не е карана може да се каже е стояла в гаража 3-4 месеца без да е палена даже , сега дава смяна след 2700 клм. което прави на 6000клм смяната или 10 месеца .
На извънградско трудно минавам границата от 2000 об/мин, дори 6-та ми е неизползваема. Нещо си сбъркал , няма да продължа щото си имам мнение за някои индивидиamokachi написа: ↑01 Сеп 2020, 11:55Поосрахме темата на колегата.
Компът на колата си смята освен време и изминати километри и натовареността на двигателя. При извънградско има високи обороти.
Иначе при ПСА, още от времето на Ксара Пикасо ги смята по тоя начин.

-
-
- Кара: ХМ 2.1 turbo diesel
Я кажи, че ми стана интересно коя Ксантия има 6-та предавка, поне в профила ти пише че караш Ксантия. Аз ся си търся дизелова комби, та ако има такава ще я включа в търсенето.
-
Автор на темата - Четящ
Както бях обещал преди ще дам по подробни обяснения за новия Citroën C5 Aircross HDi 130 S&S 8 степенна автоматична .
Направих му един тест от 4700 километра до Германия и обратно с малки екскурзии по пътя .
Не съм силов шофьор карах си спокойно наслаждавайки се на пътя скоростта на темпомата 115 км. При такава скорост ми даде среден разход 4,9/100 клм . като на отиване вдигна разхода защото валя почти през целия път . Разхода които дава автомобила се засича и с реалния , разхода на приложението MyCitroën е по нисък от реалния е това е по отношение на разхода. Светна ми на връщане и че трябва да долея AdBlue което го смятам че ми даде разход литър на 1000 километра .Мога да кажа че си е доста пъргав колата набира до към 160-170 километра доста добре мислех да я пробвам и колко ще е макс скоростта и но след яки протести на съпругата спрях на 187 километра на 7 скорост но вече си беше тромава и едва ли щеше да е още доста по висока скоростта . Седалките са доста удобни не усетих някаква скованост или умора въпреки че имам дискова херния и при други автомобили се схващам на дълъг път . Автомобила си стой доста добре в завоите имайки на предвид че минах през австрийските Алпи по селски пътища пълни със завои . Навигацията е шестица за мен малко бавничко смята маршрутите ми се струва , плюсовете който има е да показва цените на горивата не че са точни но поне виждаш кой бензиностанции са ефтинки . Също показва и ма ли свободни места в някой паркинги и каква е цената на час което също си е плюс предвид доста различните цени . Навигацията използва картите на ТомТом и е онлайн в случай че има задръстване смяна тов маршрут и те пренасочва което в даден случай спестява време . Така и не успях да сдвоя телефона си теглих MirrorLink и AndroidAuto но не успях ако има някой който да помогне ще съм благодарен . Това чудо Active Safety Brake на няколко пъти когато някой изпревари и се тупне пред мен ми показва че има в близост автомобил чудех се дали няма да забие спирачките на магистралата
което няма да е много приятно . Е това е в общи линии за автомобила .
Направих му един тест от 4700 километра до Германия и обратно с малки екскурзии по пътя .
Не съм силов шофьор карах си спокойно наслаждавайки се на пътя скоростта на темпомата 115 км. При такава скорост ми даде среден разход 4,9/100 клм . като на отиване вдигна разхода защото валя почти през целия път . Разхода които дава автомобила се засича и с реалния , разхода на приложението MyCitroën е по нисък от реалния е това е по отношение на разхода. Светна ми на връщане и че трябва да долея AdBlue което го смятам че ми даде разход литър на 1000 километра .Мога да кажа че си е доста пъргав колата набира до към 160-170 километра доста добре мислех да я пробвам и колко ще е макс скоростта и но след яки протести на съпругата спрях на 187 километра на 7 скорост но вече си беше тромава и едва ли щеше да е още доста по висока скоростта . Седалките са доста удобни не усетих някаква скованост или умора въпреки че имам дискова херния и при други автомобили се схващам на дълъг път . Автомобила си стой доста добре в завоите имайки на предвид че минах през австрийските Алпи по селски пътища пълни със завои . Навигацията е шестица за мен малко бавничко смята маршрутите ми се струва , плюсовете който има е да показва цените на горивата не че са точни но поне виждаш кой бензиностанции са ефтинки . Също показва и ма ли свободни места в някой паркинги и каква е цената на час което също си е плюс предвид доста различните цени . Навигацията използва картите на ТомТом и е онлайн в случай че има задръстване смяна тов маршрут и те пренасочва което в даден случай спестява време . Така и не успях да сдвоя телефона си теглих MirrorLink и AndroidAuto но не успях ако има някой който да помогне ще съм благодарен . Това чудо Active Safety Brake на няколко пъти когато някой изпревари и се тупне пред мен ми показва че има в близост автомобил чудех се дали няма да забие спирачките на магистралата

-
-
- Кара: BERLINGO BlueHDi 100 /10.2017г./
Към края на препоръчителния срок за смяна на маслото /12мес./ оставащия пробег намалява некоректно, минавам 20км. а намалението до смяна със 100-200км. и се старае да занули оставащите километри на 12-ия месец. Това съм забелязал на колата ми от профила.
-
-
- Кара: КIA CEED 1.6CRD
На старите, катъо казвам старите имам предвид мноого преди 90те автомобили, в книжката на колата имаше описание колко максимални обороти да вдигаш, на коя предавка колко да ускоряваш и т.н. докато се напаснат частите в нея.
При новите, първо маслата са къде по адекватни и второ по стените на цилиндъра, и по зъбните предавки и т.н. трябва да има специало покритие което да се "износи" до това напасване и няма особено изискване как ще я караш. Все пак, за мен първата смяна на наистина кратък период не е изненада защото идеята е да източиш "боклуците" които ще се съберат при първите 6-8 хил. километра.
Колкото до тия 30 000км, според мен 15 000 е къде по-логичен период но каквото такова..
Весели и безаварийни моменти с новата кола!
При новите, първо маслата са къде по адекватни и второ по стените на цилиндъра, и по зъбните предавки и т.н. трябва да има специало покритие което да се "износи" до това напасване и няма особено изискване как ще я караш. Все пак, за мен първата смяна на наистина кратък период не е изненада защото идеята е да източиш "боклуците" които ще се съберат при първите 6-8 хил. километра.
Колкото до тия 30 000км, според мен 15 000 е къде по-логичен период но каквото такова..
Весели и безаварийни моменти с новата кола!
- xantia mk1 - 1.8-8V - 101hp
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
Как се смятат километрите за смяна на масло: http://www.clubcitroen.bg/forum/viewtop ... 95#p810595
Колко дълго се разработва двигателя: http://www.clubcitroen.bg/forum/viewtop ... 75#p810575
Колко дълго се разработва двигателя: http://www.clubcitroen.bg/forum/viewtop ... 75#p810575
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
Супер кола
Честито 

-
- Четящ
- Кара: C5 Aircross Shine 1.5 D,Auto 2023
Малко късничко се включвам в този форум,но да попитам колегата автор на темата-как е колата след 2 години?Има ли някакви ядове?
Въпреки,че вече и аз поръчах абсолютно същата дизел 130,автомат.Жената има проблеми с краката,кръста,гърба,когато пътува на дълго,а тя го прави често и върти над 20х. на година.И поиска 3008,щото нейна колежка имала такава и била много удобна и много и харесвала.
Гледх,четох,мислих,сравнявах,че то С5 Aircross е много повече кола и много по-комфортна от 3008.А техниката същата.Викам на жената -дай да пробвш Ситроена как ще ти е - не,та не,искала да има лъвче на емблемата
С 330 зора я навих.Уговорих целодневен самостоятелен тест драйв.Отначало се мръщи,но гледам с напредването на деня и километрите все повече се усмихва.На края на деня връщаме колата на дилъра и тя вика-моя е!
Айде сега казвам,след като си се возила цял ден в Ситроен,седни на 3008 -ей така да видиш как е.Седна,хвана волана,намръщи се и слезе.
И те така,вече сме я свършили,но ми е интересно да чуя какво ме очаква след 2 години?
Въпреки,че вече и аз поръчах абсолютно същата дизел 130,автомат.Жената има проблеми с краката,кръста,гърба,когато пътува на дълго,а тя го прави често и върти над 20х. на година.И поиска 3008,щото нейна колежка имала такава и била много удобна и много и харесвала.
Гледх,четох,мислих,сравнявах,че то С5 Aircross е много повече кола и много по-комфортна от 3008.А техниката същата.Викам на жената -дай да пробвш Ситроена как ще ти е - не,та не,искала да има лъвче на емблемата

Айде сега казвам,след като си се возила цял ден в Ситроен,седни на 3008 -ей така да видиш как е.Седна,хвана волана,намръщи се и слезе.
И те така,вече сме я свършили,но ми е интересно да чуя какво ме очаква след 2 години?