Ламда сонда грешка
Модератор: Durchov
Re: Ламда сонда грешка
Да, това и аз съм го чувал. Като най вече се наблюдавало при бензина на Шел.
Преди време когато ДВГ бяха предимно с карбуратори се определяше много лесно по свещите. Сега е трудно по тези картинки отдолу да се определи, защото двигателят трябва да работи доста време докато свещите сменят цвета и той да бъде нещо различно от бяло или черно.

Здравейте, от както смених сондата грешка за нея не е имало, но и автомобила се кара на къси разстояния 4-5км сутрин и следобед. Не знам дали това няма значение, трябва да го покарам някъде повече да видя дали няма да изпищи отново и да се окаже на друго място проблема.
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
Проблемите с екологията се появяват някъде след 5 минути каране на обороти над средните.
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
По закона на гадостта днес реших да покарам аз малко и чека светна. Явно е точно така както е писал колегата.
Включих ЕЛМ адаптора да изтрия грешката и се опитах с приложението да гледам живи данни.
Нещо което ми направи впечатление е показанието на МАР. На загасен двигател показва 97 КРа
на празен ход показанието е 36КРа. А не би ли трябвало да е в минус, защото все пак се създава вакуум в смукателния колектор.
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
Нещо ми се е прецакало приложението и не ми показва записаните данни. Утре ако излизам ще гледам да запиша нови данни.
ПП. Оправи се след ъпдейт. По средата има дупка където двигателя е бил загасен.
Ето и друг запис, но този път МАП/Дроселова клапа/Скорост ПП. По принцип МАП е датчик за абсолютно налягане, 0 е извън Земята, а около 100 е на морското равнище.
М-да, в момента часовника ми показва 952 hectoPa = 95.2 kiloPa, толкова е на втората графика, преди да се запали двигателя, а после след като се загаси. Всичко друго е по-ниско налягане.
ПП. Оправи се след ъпдейт. По средата има дупка където двигателя е бил загасен.
Ето и друг запис, но този път МАП/Дроселова клапа/Скорост ПП. По принцип МАП е датчик за абсолютно налягане, 0 е извън Земята, а около 100 е на морското равнище.

М-да, в момента часовника ми показва 952 hectoPa = 95.2 kiloPa, толкова е на втората графика, преди да се запали двигателя, а после след като се загаси. Всичко друго е по-ниско налягане.
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
Трябва да видя при мен как се държи под товар. Защото така изглежда показанията да са нормални.
Да не дърпам дявола за опашката, но май с една адаптация и проблема се разреши.
Купих си Лексиа диагностична система и с нея пуснах адаптация. "Дайте на контакт и изчакайте 2.5сек без да натискате газта, след това пълна газ и отпускане- попмпата в резервоара започва да работи около 10-секунди, след това 5км градско и накрая 5 минути работа на място".
Според жената колата е станала по пъргава и дори и на дълго разстояние чека не светва.
Купих си Лексиа диагностична система и с нея пуснах адаптация. "Дайте на контакт и изчакайте 2.5сек без да натискате газта, след това пълна газ и отпускане- попмпата в резервоара започва да работи около 10-секунди, след това 5км градско и накрая 5 минути работа на място".
Според жената колата е станала по пъргава и дори и на дълго разстояние чека не светва.
-
-
- Кара: Ксантия мк1 1.8i 16V 110hp
Извинявам се за спама, но някой може ли да ми каже какво означават тези грешки?
Първо трябва да запалиш двигателя, няма как да светят всички лампи.
-
-
Знам. Аз информативно питам, за да знам за какво са, защото от време на време ми свети последната вляво и тази, която е за abs, мисля
-
-
Виждам, че има много компетентни пичове тук и моля за съвет. Гасне ми колата понякога, като изключа от скорост, придърпва, усещам, че няма мощност и като запаля около 5 секунди свети грешката най вляво на снимката, която съм приложил малко по нагоре. Освен това пуши на всяко първо палене, дори и да не е студена. Харчи доста - 40лв - 150км извънградско. Ще разкача ламбда сондата да видя как ще работи без нея и ще я сменя, ако трябва. Ще изчистя дросела и дебитомера и ще видя какво ще стане. Междувременно ще съм благодарен за съвети
-
-
Извинявам се. Колата е Ксантия 1.8, 110hp, 97г, само на бензин
-
-
- Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
Дебитомер не знам да има, но дроселовата клапа, стъпково моторче, МАП сензор. Задължително сложи газ.
Двигателят е двигател, когато е дизел.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
-
-
Мислех да изключа ламбда сондата да видя дали ще изчезнат симптомите, но буксата не мога да я разкача. Как се разкача това. Не бързам със сервизите, защото съм пернишки зет, а всички знаят, че в Перник немското се уважава - Голф, Телефункен, винкел, демонтиран от банциг Зигещрасе и т.н. Последният път си позволих да кажа нещо негативно за Голфа на тъста и той прибра ракията, почервеня и млъкна, като комунист на разпит
-
-
- Кара: ше АХ 1.1Mi, XSARA 1.6i 16v, сега PEUGEOT 308SW 2014- 115 лъвчета, PEUGEOT 308 2011- 92 лъвчета
Ако изключиш сондата, симптомите ще се влошат или ще бъдат същите, но в никакъв случай няма да изчезнат.
Не е важно дали котката е бяла или черна, важно е да лови мишки. Дън Сяо Пин
За да е щастлив cholev
За да е щастлив cholev
-
-
На друга кола съм го правил и изчезват. Както и да е. Пробвах с разкачена,пак същото. Прави го когато си иска. Придърпва, губи мощност и понякога, като изключа от скорост, гасне. Светва и лампата най вляво. Някой, ако е свалял дросела на тоя мотор, нека пише как става стъпка по стъпка. Да пробвам и това. Ако не да търся къде да я карам
-
-
Пак съм аз, след адаптацията изкара доста време преди отново да светне чека за същата грешка. И тогава се насочих към смяна бензинова помпа, но след като тръгнах да сменям помпата видях, че има и горивен филтър. Според доста хора този модел няма филтър а имало само цедка в резервоара, но явно или има някакъв ъпдейт или всичките които съм питал толкова и знаят.Chaveto написа: ↑20 Фев 2023, 17:32Да не дърпам дявола за опашката, но май с една адаптация и проблема се разреши.
Както и да е, смених филтъра и засега отново не е светвал чека. Колата стана още по жива и вече се надявам проблема да е от него, макар и да не се вижда да има нещо фрапиращо по филтъра. Виждал съм доста по черни с какви ли не боклуци по тях.
Ако отново светне чека ще сменям помпата, ще го играя на проба грешка докато не ми остане повече време да се провери всичко.