Здравейте.
Изчетох много теми с този проблем, но не си отговорих точно на някои въпроси. Колата е С5 2.0 бензин, 2005, ръчна кутия.
Промлема е, че още с паленето на колата изписва надпис "speed system control faulty". Лоста е в положение круиз. На ограничител няма проблем и си работи. Заподозрени са датчиците на педалите, обаче не ми се изясни нещо.
Ако е педала на газта лимитера не работи, но круиза работи, щото не го търси - това ми се изясни.
Ако е педала на спирачката - въпроси:
1. Стоповете ще работят ли или са на различни контакти. При мен датчика е само един. Стоповете светят.
2. Този датчик влияе ли на АБС и ИСП системата? При мен няма грешка в тези системи.
Ако е педала на съединител - влияе ли на лимитатора?
Самия ключ на кормилото на лимиратор си работи, пренастройва скоростта, паузата си работи, абе не мисля че е от него.
Основните подозрения са към съединителя. Някой свалял ли му е ключа?
Благодаря предварително.
Проблем темпомат
Модератори: glorious, bateborko
-
Автор на темата -
- Кара: C5 2.0i 2005, а жена му C5 AirCross E series PHEV 2024
Проблем темпомат
Няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери
място и за две бири.
място и за две бири.
-
-
- Кара: Ситроен C5 1.6 HDI 2006 г., C4 Grand Picasso 2.0 HDI 2016 г.
- Обратна връзка:
Re: Проблем темпомат
На спирачката е двоен, на съединителя единичен ключ. На педала на газта бутона в основата е със различно съпротивление задействан и незадействан.
Провери и самия лост на темпомата да няма задъжащ бутон, защото круиза работи само на 4 и 5 предавка над 40 км.
Провери и самия лост на темпомата да няма задъжащ бутон, защото круиза работи само на 4 и 5 предавка над 40 км.
ХОРА КАРАЙТЕ РАЗУМНО! УМНИЯТ ОТСТЪПВА !!!
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
КАРТА №228
Продавам очила за нощно шофиране и мъгла
ПРАВЕТЕ ДОБРО, ЗАЩОТО ЗЛОТО В СВЕТА И БЕЗ ТОВА Е МНОГО!!!
КАРТА №228
Продавам очила за нощно шофиране и мъгла
-
Автор на темата -
- Кара: C5 2.0i 2005, а жена му C5 AirCross E series PHEV 2024
Re: Проблем темпомат
Ванка, съобщението излиза веднага след палене, колата не е в движение, нищо не е задействано.
В една тема четох бързо да завъртя на контакт 30 пъти превключвателя (врътката) круиз-лимит. Не вярвах. Направих го. При следващо палене грешката изчезна. Ще видим докога.
Май заядливеца го беше написал, ако не е той автора да извинява.
В една тема четох бързо да завъртя на контакт 30 пъти превключвателя (врътката) круиз-лимит. Не вярвах. Направих го. При следващо палене грешката изчезна. Ще видим докога.
Май заядливеца го беше написал, ако не е той автора да извинява.
Няма значение колко пълен е животът ви, винаги ще се намери
място и за две бири.
място и за две бири.