Ниво на хидравлично масло
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: Ситроен С5 2.0 2009г.
Ниво на хидравлично масло
Здравейте.Имам Ситроен Ц5 2010 год.Въпроса ми е следния.Значи нивото на хидравликата се гледа в най-ниско положение.Трябва ли да работи колата като доливам или да я изгася?И много важно за мен до къде точно да доливам маслото?Има ли някъде ограничител на съда за мах че не виждам?
-
- Новак
- Кара: Ситроен с5 140ps
Re: Ниво на хидравлично масло
и аз съм нов и имам същия казус за нивото,колко и докъде трябва да е в казана на хидравликата.
Във фунията има прорези указващи минималното и максималното ниво. Ако се вижда дъното, това е под минимума. В никакъв случай не пълнете до горе. В минимална позиция двигателя и да работи и да не работи все тая, маслото не ходи никъде.
-
-
- Кара: КIA CEED 1.6CRD
И двете помпи са електрически така, че както колегата каза няма значение работата на мотора.
Принципно в казанчето където се пълни освен маркерите най-лесно се познава ако се вижда или не кръглата част в дуното на отвора. Ако не, то е добре.
Аз поне бих добавил, че за наистина релано ниво при смъкване долу ако се пусне през диагностика функцията за снемане на налягането като за ремонтна дейност то тогава ще си покаже колко уж има налично.
Също така, не е лошо в зависимост от годинте и километрите да се смени тоя LDS с нов.. Волана става по-приятен, окачването по-бързо реагиращо и т.н. ..
Принципно в казанчето където се пълни освен маркерите най-лесно се познава ако се вижда или не кръглата част в дуното на отвора. Ако не, то е добре.
Аз поне бих добавил, че за наистина релано ниво при смъкване долу ако се пусне през диагностика функцията за снемане на налягането като за ремонтна дейност то тогава ще си покаже колко уж има налично.
Също така, не е лошо в зависимост от годинте и километрите да се смени тоя LDS с нов.. Волана става по-приятен, окачването по-бързо реагиращо и т.н. ..
- xantia mk1 - 1.8-8V - 101hp
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила
- stilo 1.4 mpi - 95hp
- xantia mk2 - 1.8 16v-150Nm/118hp
- citroen C5 mk2 - 2.0 16V-200Nm/140hp
- kia ceed 1.6 CRD-310Nm/144hp
- велосипед - 1 магарешка сила