микс от стържене и и нещо като леко скърцане при палене сутрин
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C-CROSSER,156,2.2HDI 2009,6 SKOROSTI ,RYCHKA
микс от стържене и и нещо като леко скърцане при палене сутрин
Здравейте,при палене сутрин се чува нещо като стържене и скърцане за около 5-6 сек и веднага спира.Интересното ,е че не го прави всяка сутрин.Стартирането на двигателя е без проблем ,с нов акумулатор съм.Намерих и видео на което от 5 секунда се чува абсолютно същия шум.https://www.youtube.com/watch?v=n9BxF6WbmSQ Ще се ходи на сервиз ,но тук винаги намирам полезни мнения за което съм благодарен.
-
-
- Кара: Citroen C4X Plus 1.2 puretech
Re: микс от стържене и и нещо като леко скърцане при палене сутрин
мисля , че е точно е от бендикса - поизносил се е и изтърва, сменяй го , че контактува със зъбите на маховика и тогава става по-дебела работата. Понякога е замърсен с кал и трудно го държи пружината в работно положение, но за да се изчисти трябва да се разглоби и в тоя ред на мисли -нов. Не вярвам да е цифра.
-
Понеделник ще се сваля стартера и ще се прегледа цялостно ,като цена от 120 до 400 лв...зависи от диагнозата.(зависи дали ще се ремонтира или ще се слага нов)
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
На мен два пъти ме сменяваха шалтера в един сервиз, но на третият път колата си остана в гаража иначе ако бях успял да я запаля сигурно пак щях да я карам в същият сервиз. С помощта на огледалце и гинекологични умения свалих стартера, купих шалтер за 40лв и го смених. По котвата на шалтера имаше боклуци, а бендикса беше сух като Сахара. Почистих, смазах и четири години от тогава нямам проблеми. Втулките и четките си бяха наред.
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
-
Здравейте,извинявам се за закъснението с отговора.Проблема е решен след смяна на прожинки и четки в стартера и смяна на бендикса.С една дума вътре в стартера е било на каша(Това стана след въртене близо 30 мин за да могът да ми сменят маслото,явно ще търся нов сервиз за смяна на масло,иначе ще сменям и стартер всеки път)400 ЛВ цена на ремонта с труд
.
.