Мнения за C5 Aircross втора употреба

За гостите на форума. Нерегистрираните потребители могат да пишет тук.
Foreign visitors are welcomed to write here

Автор на темата
Tiho Mir

Мнения за C5 Aircross втора употреба

Мнение от Tiho Mir » 04 Ное 2024, 12:45

Здравейте ,

След дълго разглеждане и мислене с жена ми се спряхме на Citroen C5 Aircross. Все още везната накланя закупуването на нов автомобил , но предвид голямата сума не изключвам и вариантите за втора употреба. Исках да Ви попитам какво мислите за подобна покупка ? Също така дизел или бензин? За нов бих се спрял на "малък" хибрид , но втора употреба не знам какво да мисля честно казано. За дизелите след 2020г четох някъде , че имат един проблемен ремък , но в общи линии ми се иска да разбера цялостното ви мнение за моделът?

Евентуално плюсове и минуси от първа ръка ще ми дойдат доста добре , както и всяко мнение разбира се.

Благодаря предварително !

ivo_63

Кара: Citroen C4X Plus 1.2 puretech

Re: Мнения за C5 Aircross втора употреба

Мнение от ivo_63 » 04 Ное 2024, 20:34

нов и бензинов ако няма да се кара 4 години и да се продава после, с дизела и адблуто е филм голям, секънд хенд е котка в чувал - бензинки почти не се продават , само дизели на ххххххххх километри

JazzMaster

Кара: C5 Aircross 2.0 HDi (Shine)

Мнение от JazzMaster » 06 Ное 2024, 10:28

Tiho Mir написа:
04 Ное 2024, 12:45
Исках да Ви попитам какво мислите за подобна покупка ?
Всеки от нас мисли "на двата полюса" или "в средата", имаме мнения из темите. Аз лично съм доволен след година употреба на покупка втора употреба. Е, взех го на 25х.км пробег.
Tiho Mir написа:
Също така дизел или бензин?
Въпрос на предпочитания за динамиката, въртящия момент. Аз предпочитам дизел, при това 2.0
Tiho Mir написа:
За дизелите след 2020г четох някъде , че имат един проблемен ремък
По този въпрос тук
http://www.clubcitroen.bg/forum/viewtop ... 23#p825704

Автор на темата
Tiho Mir

Мнение от Tiho Mir » 06 Ное 2024, 11:20

ivo_63 написа:
04 Ное 2024, 20:34
нов и бензинов ако няма да се кара 4 години и да се продава после, с дизела и адблуто е филм голям, секънд хенд е котка в чувал - бензинки почти не се продават , само дизели на ххххххххх километри
Благодаря за мнението колега ! Защо да се продава след 4г , можеш ли да ми кажеш нещо по-така и за бензина втора ръка на 180к км ли имаше в предвид?

Автор на темата
Гост

Мнение от Гост » 06 Ное 2024, 11:21

JazzMaster написа:
06 Ное 2024, 10:28
Tiho Mir написа:
Исках да Ви попитам какво мислите за подобна покупка ?
Всеки от нас мисли "на двата полюса" или "в средата", имаме мнения из темите. Аз лично съм доволен след година употреба на покупка втора употреба. Е, взех го на 25х.км пробег.
Tiho Mir написа:
Също така дизел или бензин?
Въпрос на предпочитания за динамиката, въртящия момент. Аз предпочитам дизел, при това 2.0
Tiho Mir написа:
За дизелите след 2020г четох някъде , че имат един проблемен ремък
По този въпрос тук
http://www.clubcitroen.bg/forum/viewtop ... 23#p825704
Благодаря за информацията ! Предвид коментара на колегата по-горе за дизелите - можеш ли да споделиш дали си имал някакви драми с твоя , както и как процедираш с Адблуто?

JazzMaster

Кара: C5 Aircross 2.0 HDi (Shine)

Мнение от JazzMaster » 06 Ное 2024, 11:36

Не съм имал драми, но и пробега е нищожен. Все пак 2.0 е известен добър дизелов двигател. С Adblue-то си процедирам нормално, а именно - като ми поиска доливане, наливам 10л., а не повече/по-малко, защото се изисква свободен обем в резервоара за правилното функциониране. Освен това по съвети от пежо-форум, съм пробил мембраната на капачката за безпроблемно засмукване на въздух, че иначе би могло помпата да направи вакуум в с-мата и "драма". И имам навик при пълнене на гориво да отворя/затворя "профилактично" капачката за Adblue.

ivo_63

Мнение от ivo_63 » 06 Ное 2024, 15:21

аз пък си продадох пежото 1.5 HDI, закупено от СФА на 30 000 км/върнато от лизинг/ след година каране на 48 000 км , след драма с адблу и екосистемата, стигна се до смяна на катализатора на 45 000 км /!!!/ и тъй като си беше във фабрична гаранция просто го продадох , защото очевидно с дупка в капачката нямаше да стане , а най-вероятно с дупка в джоба ми. Разликата между старите дизели , без еко дивотийте и новите със всички възможни еко екстри е голяма. Просто си купих бензинова кола и като стане на 4 години я пускам за продан и ще взема нова. вероятно ще е на 40-50 000 км за времето в което ще я карам. На новите коли цените на частите са цифри и не са толкова надеждни като колите от минало време.
Ц5 1.6 бензин е много, много хубава кола, по-хубава от нея е само хибрид-бензин

Аватар

yan4o

Кара: С5 2.0hdi '03 - червения хипопотам; C5 Aircross 1.5hdi `20
Обратна връзка:

Член на Клуб Ситроен-България

Мнение от yan4o » 06 Ное 2024, 15:52

Карам от една година C5Aircross 1.5hdi. Приятна за каране кола, но и сложна за поддръжка, както е коментирано вече. С Адблу с-мата засега съм нямал проблеми, да видим докога. Ако търсиш дизел, произведен след 2020-а година - само това е изборът, 2 литровия се произвежда до към края на тази година.
Проблемите с ангренажната верига (не ремък) са с малкия дизел и то произведените до към средата на 2020-а, след това сменят вида на веригата. Ако попаднеш на екземпляр с проблемната верига - единствено превантивната ѝ смяна ти гарантира спокойствие и бих те посъветвал да го направиш. Имай предвид, че сумата е около 3000 лв (части и труд), към момента. Може по ВИН номер да се разбере предварително с коя верига е.
Ако търсиш по-малко проблеми и приемеш по-високия разход на гориво - 1.6 бензин е твоят двигател.
Ако имаш гараж (място да зареждаш) - може и на хибрида да скочиш, но като гледам, на вторичния пазар май рядко се появяват засега. А и не знам как седи въпросът с батерията след Н години.
Минута смях прибавя година живот. Условно. :-)

Автор на темата
Гост

Мнение от Гост » 06 Ное 2024, 15:58

yan4o написа:
06 Ное 2024, 15:52
Карам от една година C5Aircross 1.5hdi. Приятна за каране кола, но и сложна за поддръжка, както е коментирано вече. С Адблу с-мата засега съм нямал проблеми, да видим докога. Ако търсиш дизел, произведен след 2020-а година - само това е изборът, 2 литровия се произвежда до към края на тази година.
Проблемите с ангренажната верига (не ремък) са с малкия дизел и то произведените до към средата на 2020-а, след това сменят вида на веригата. Ако попаднеш на екземпляр с проблемната верига - единствено превантивната ѝ смяна ти гарантира спокойствие и бих те посъветвал да го направиш. Имай предвид, че сумата е около 3000 лв (части и труд), към момента. Може по ВИН номер да се разбере предварително с коя верига е.
Ако търсиш по-малко проблеми и приемеш по-високия разход на гориво - 1.6 бензин е твоят двигател.
Ако имаш гараж (място да зареждаш) - може и на хибрида да скочиш, но като гледам, на вторичния пазар май рядко се появяват засега. А и не знам как седи въпросът с батерията след Н години.
Благодаря за отговора ! Ако ще е нова определено съм се насочил към хибрид , но според коментарите до тук вече си отговарям и на вторият въпрос - Ако е втора ръка ще бъде бензин :) Иска ми се да избегна адблу проблемите , а и разходът не ме бърка особено тъй като ще го използвам основно за извънградски преходи.

ivo_63

Мнение от ivo_63 » 06 Ное 2024, 19:20

новите ц5 са май вече само хибрид / миналия месец беше изложението/ след Нова година пускат фейслифта на Ситроен , но относно разхода до 130 км/ч и 1.2 и 1.6 горят около 5/100, след 130 1.6 може и да гори по-малко , защото аз отивам при 150 км/ч на 6,8 разход близо 7/100, но ц5 180 и 225 кс как върви ..... самолет, колкото и да гори просто си лети

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “Гости / Guests”