Проблем в скоростната кутия
-
- Редовен
- Кара: SAXO 1.1I бензин 2001г.
Re: Проблем в скоростната кутия
Сега минималната е 933лв. Догодина планират да е 1077 лв. разликата 144 лв. Иначе от добавките за двигателно масло и горивото - бензин , има полза. Благодарение на тези добавки минах поправителния на ГТП.
-
- Редовен
Колега пиши ми на лични. Искам да си уговорим среща.Били написа: ↑19 Апр 2013, 14:31Не,просто констатацията ти е абсолютно вярна.Хванал си "Бика за рогата"Били написа:hristoxm
facebook: hristoxm
Кара: ше:Visa 1,1 – 2 бр., ВХ 14 Lider,а сега ХМ Y4 exclusive c двигател DK5ATE ORGA6959
Пешо, аз мога да ти обясня. Нека да се върнем на темата на колегата. Проблема от който той се оплаква идва от повредени лагери. С течение на времето и износването им, се появяват язви, по черупките или дробинките с дълбочина от няколко десети до 1 мм. Именно при завъртане на валовете на ск.кутия повредените лагери издават този шум. Хайде ти ми обясни как дъралюба запълва тези язви и възстановява точната геометрия на ролките или съчмите? При най добра възможност, евентуално може да образува пласт от няколко микрона-Точно това е !?
Затова не може да се твърди че добавките вършат работа за всичко и навсякъде.Само при износване до няколко микрона !?
Публикувано Вчера, 22:35ч.
Вики написа на 18.04.2013 - 08:02ч. :
Остави литература,сподели ти какво разбра от използването на дура люба ?
Значи ситуацията е следната колкото и невероятно да звучи не карам никой да Ми вярва.На камиона Ми след доста километри и тонове товар се появи странен вой като на излитащ изтребител в лагерите на задните главини.Та задния мост е с краини редуктори и тия лагери се мажат от диферинциално масло в редуктора.Отварям за ремонт с нагласата да видя номера на лагерите които са ролкови конусни и да купя други нови за смяна.При демонтажа извадих работилите лагери с работна повърхност като лицето на тротоарна плочка с множектво язви по работната повърхност на външната гривна така бяха наядени.Последва доста сериозно търсене по магазините и след като ми обявиха най-рано три дни срок доставка а камиона трябваше на другия ден да пътува реших да спасявам положението с някаква "магия".Тогава течеше усилена реклама по ТВ-то на въпросната добавка Дура Люб.В града имаше представител с офис и си взех добавка за натоварени редуктори.Налях "магията" в събрания със старите назъбени лагегери мост с мисълта да издържат три четири дни и около 2000-2500км работа докато дойдат новите.Та най-голямата изненада последва когато на другия ден тръгнах на път.Още след първите 120-150км шумът почна постепенно да намалява което първоначално много ме озадачи.След още толкова километри вече беше драстично намалял като след 550-600км пробег вече въобще изчезна всякакъв шум и вой.Явно "магията" работеше.така за няколко дни усилена работа и сериозно каране въобще забравих за проблема.Взех новите лагери който директо заминаха на рафта в склада.След около три месеца семеринга на единия редуктор даде фира и се наложи влизане в ремонт за смяна тъкмо реших да използвам момента да сменя и старите лагери с новите.Да но...... изненада...когато погледнах старите работили лагери не можах да повярвам че това са ония назъбени с язви лагери.Цялата работна повърхност беше огледално гладка и едва ли не не работила никога.Добавката просто беше си свършила работата така както беше в рекламата.След тоя случай купих да всички масла в камиона двигате скорости хидравлика.Учудването продължи когато разхода на гориво спадна доста камиона стана по-пъргав по-лесно катереше байрите и най-важното с много по-ниски температури на мотора при продължителни изкачвания максимум натоварване на двигателя.От тогава доста пъти Съм ползвал в колите Си Дура Люб дори дизеловото Ми Рено се размина без повреда като изхвърли антифриза през гръмнал маркуч на Витинята на 100м преди най-горния тунел посока към София а спрях чак след тунела.
Това е накратко допира Ми с Дура Люб.За някой може да са фантастични писания на болен мозък без работа за Мен е само истини факти и наблюдение на принципа око да види ръка да пипне.Добавката е скъпа но си заслужава всяка стотинка.
-
- Редовен
Търсих, но не намирам този продукт ? Дай инфо ?Били написа: ↑04 Апр 2013, 14:17Аз уплътних лагерите на моята кутия със скоростна кутия добавка на Дуралюб България, DURA LUBE Transmision.Цена 65.50лв.
При положение,че имаш подобен проблем,спокойно сипваш една доза и кутията ти заспива.Изпробвано и върши работа.
Ако се решиш да сложиш,ГАРАНТИРАМ ще черпиш иначе празни приказки колкото щеш.
-
-
- Кара: Citroen xantia 1.9 TD
Потребителят "Били" последно е бил активен през март 2015 г., така че няма да ти отговори.
Всичко мога да ремонтирам, стига някой да ми каже как !
Прави, чупи, не бой се.
Прави, чупи, не бой се.
-
-
- Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
Може би са един и същ... Не се ли усещаш, че правят скрита реклама - Били, Пешо, Симеончо, Кака ви и т.н.
Двигателят е двигател, когато е дизел.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
-
- Редовен
Коя е кака Ви и тя какъв проблем е имала със скоростната кутия ?
Ръчни или автоматични скорости ?
Ръчни или автоматични скорости ?
-
- Нов потребител
- Кара: Citroen C3 1.4 Бензин
Къде сте тръгнали да правите ремонт с минимална работна заплата , която чисто излиза 750 лв. ?