Мнения и съвети за C3 1.6 16V
-
Автор на темата -
- Кара: C5 2011г., Accord 2.4 auto, Legent 3.5 awd, Kia Ceed 1.4 16V
Мнения и съвети за C3 1.6 16V
Здравейте.
Преди няколко дни закупих C4 2010 година за подарък, но чак след закупуването разбрах, че двигателя е сбирток на BMW и Citroen.
Няма значение (колата е идеална за сега, а и се надявам така да продължи).
Сега предстои покупка на С3 пак за подарък, но този път не е за дама, а за съпруга й.
Предлагат ми С3, 1.6 БЕНЗИН, 110 коня.
Автомобила е 2009 година и е само с един единствен собственик (приятелка) като единственото което е купувано извън оторизираният сервиз е акумулатора, и то в момент когато Автомотор бяха затворили.
Виждам, че ги няма много за продажба с този мотор и се чудя от къде да събера мнения.
Ние имахме С3, но 1.4 HDi 16V и бяхме много доволни за времето което бе при нас (около 70к километра), но това не значи, че съм запознат с бензиновият двигател.
Моля за мнения на хора имали пряк сблъсък с модификацията!
Благпдаря на всички предварително!
Преди няколко дни закупих C4 2010 година за подарък, но чак след закупуването разбрах, че двигателя е сбирток на BMW и Citroen.
Няма значение (колата е идеална за сега, а и се надявам така да продължи).
Сега предстои покупка на С3 пак за подарък, но този път не е за дама, а за съпруга й.
Предлагат ми С3, 1.6 БЕНЗИН, 110 коня.
Автомобила е 2009 година и е само с един единствен собственик (приятелка) като единственото което е купувано извън оторизираният сервиз е акумулатора, и то в момент когато Автомотор бяха затворили.
Виждам, че ги няма много за продажба с този мотор и се чудя от къде да събера мнения.
Ние имахме С3, но 1.4 HDi 16V и бяхме много доволни за времето което бе при нас (около 70к километра), но това не значи, че съм запознат с бензиновият двигател.
Моля за мнения на хора имали пряк сблъсък с модификацията!
Благпдаря на всички предварително!
Това е лично мое мнение и никой не трябва да се съобразява с него!
-
-
- Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
Re: Мнения и съвети за C3 1.6 16V
Ако е 2009 - та година, е същия хОй като твоя . След 2007 - ма май го няма вече "железният" NFU мотор.
Двигателят е двигател, когато е дизел.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
-
Автор на темата -
Ето това е двигателя на въпросната С3-ка:
Ами визуално не изглежда като на С4-ката.
Сега ще помоля да ми изпратят вин номера и снимки на двигателя, но определено не изглежда като този на С4, 207,208,308 и др. които са 120 коня.
Този е 110 коня, а може и да е 109, но все пак жена е собственик и за нея 1 кон или магаре не е от голямо значение
Тя е с първа регистрация 2009 година, но това не значи, че трябва да е произведена тогава (кой знае колко е висяла и тя по складовете).
Малко по-късно като ми изпратят снимка на двигателя ще я кача тук.
Благодаря за сега!
Ами визуално не изглежда като на С4-ката.
Сега ще помоля да ми изпратят вин номера и снимки на двигателя, но определено не изглежда като този на С4, 207,208,308 и др. които са 120 коня.
Този е 110 коня, а може и да е 109, но все пак жена е собственик и за нея 1 кон или магаре не е от голямо значение
Тя е с първа регистрация 2009 година, но това не значи, че трябва да е произведена тогава (кой знае колко е висяла и тя по складовете).
Малко по-късно като ми изпратят снимка на двигателя ще я кача тук.
Благодаря за сега!
-
-
Ако е този - вземай без да се замисляш. Перфектен е и за газ, върви много и е икономичен. Нямам аутодата под ръка, но мисля, че се монтира до 2007 - ма. И Пежо 207 го имат.
Айде късмет!
Айде късмет!
-
Автор на темата -
Да, това е реална снимка точно на двигателя в колата която ще взимам!
И аз така разбрах, че се е използвал до 2007 година, но в Пежо, а Ситроен го ползват до 2009 година.
Иначе за вървене върви идеално за това купе.
Като разход нямам представа, но едва ли ще да е повече от 10-11 в града.
И аз така разбрах, че се е използвал до 2007 година, но в Пежо, а Ситроен го ползват до 2009 година.
Иначе за вървене върви идеално за това купе.
Като разход нямам представа, но едва ли ще да е повече от 10-11 в града.
-
-
- Кара: C5 AirCross 1.2 Pure Tech 130; C3 (FCNFU) 1,6i
Това е най-добрият и безпроблемен бензинов двигател на Peugeot/Citroen. Взимай колата, жалко, че вече не се монтира в колите. И аз си търся С3 с този двигател.
KnowHow
-
-
- Кара: Citroen C5 3.0 V6 by Carlsson; C4 II 1.6HDI 92
По буквите на VIN номера (шасито ) ще стане ясно, ако ги споделиш.
Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
Лятото среден разход 8.2/8.5, зимата 9.0/9.2, като зимата повече градско, т.е. 20км + 20км Ботевградско шосе, Околовръстното, Цариградско до Горубляне и обратно. Зимата достига 60° към половината път, някъде към Казичане. За 32хил. км. - свещи, чистене дросел, шалтер на стартера, помпа хидравлика ~ 260лв. Когато видях колата с този двигател и го чух как работи, след пет минути дадох капаро и на другият ден я взех. Преди две години 18.1.2018.
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
-
- Редовен
- Кара: Citroen C3 FL, 1.1 60hp
Колега за бензин мога да говоря. Не съм карал нафта. Търкалям колата от подписа ми вече близо 3 години. Пали от раз. Кара се зиме и лете. Независимо от външната температура. Предимно до вкъщи и работата, която е на 2 километра. Това е незагрял мотор с разход 7 на 100 зимата. Ако мислиш, че разхода ти е превишен спрямо обявения от производителя заведи колицата на чичо доктор да погледне ламбда сондите. Те са "диригента" на двигателя. Те правят икономията на гориво. Пращат токови импулси на компютъра и той обогатява или намалява въздуха в горивно-въздушната смес. С времето сондите стават "мързеливи" и пращат все по рядко в секунда импулси на компа. Това е преразход.ivo-zx написа: ↑05 Яну 2020, 00:38Лятото среден разход 8.2/8.5, зимата 9.0/9.2, като зимата повече градско, т.е. 20км + 20км Ботевградско шосе, Околовръстното, Цариградско до Горубляне и обратно. Зимата достига 60° към половината път, някъде към Казичане. За 32хил. км. - свещи, чистене дросел, шалтер на стартера, помпа хидравлика ~ 260лв. Когато видях колата с този двигател и го чух как работи, след пет минути дадох капаро и на другият ден я взех. Преди две години 18.1.2018.
Обикновенно компютъра не пази история с показанията с времето, а се доверява сляпо на ламбдата (л.с. показват остатъчния неизгорян кислород от въздуха постъпил в двигателя. Намират се на изпускателния колектор., Втората л.с е след катализатора. Тя казва кога катализатора е умрял.)
На 100k км прокапват семерингите на полуоските влизащи в скоростната кутия цена 20-25 лв на брой, имай го в предвид. Друга негова болест са тънките пружини на окачването, както и опорите на макферсона отпред. Частите по окачването са ефтини. А возията на C3 е страхотна! Тия меки седалки са като футьойли. Франсето знае как да те впечатли.
-
-
- Обратна връзка:
Просто купето е по-тежко. Моментният разход при 90км/ч е около 5.2л/100км. Ламбдите са в перфектно здраве. Запис от преди три дена, акумулатора ме притесняваше, днес купих нов от Метро. Чак на 13-тата минута двигателя е достигнал оптимална температура.
-
- Редовен
- Кара: Citroen C3 FL, 1.1 60hp
Колега, благодаря ви за бързия отговор. Благодаря ви за графиката която сте ни показали. Лабда сондите според мен са ви наред. Казвам го като потребител набюдавал подобни графики на ламбда, не като експерт. Относно загряването на двигателя до работна температура и времето което казвате също е наред. При около 103 - 105 градуса се включва перката на радиатора с пълна скорост. Блока на двигателя е здрава аломиниева сплав и се охлажда за секунди на място. Вероятно при движение не сте чули или усетили перката на радиатора. Честито за новия акомулатор, да си го ползване 2 x години след гаранция. Няма за какво да се притеснявате!
-
- Новак
- Кара: Citroen DS3 1.6i 16V-AUTOMAT
Здравейте,искам да ви попитам за мнение за мотор на : Citroen DS3
1.6i 16V-AUTOMAТ
1.6i 16V-AUTOMAТ
-
-
Бягай!
-
-
- Обратна връзка:
В момента климатика е за ремонт, на една тръба има две миниатюрни дупчици. Без климатик след смяна на бобина, средният разход е 6.6/100, но с малко градско. Основно пътувам по Околовръстното и Северната тангента. За 6 години/80к км съм сменил термостата заедно с тялото, датчик колянов вал, мап сензор, една смяна ангренаж, гарнитури горни капаци на клапаните, хидравлична помпа, алтернатор, аксесоарен ремък.ivo-zx написа: ↑05 Яну 2020, 00:38Лятото среден разход 8.2/8.5, зимата 9.0/9.2, като зимата повече градско, т.е. 20км + 20км Ботевградско шосе, Околовръстното, Цариградско до Горубляне и обратно. Зимата достига 60° към половината път, някъде към Казичане. За 32хил. км. - свещи, чистене дросел, шалтер на стартера, помпа хидравлика ~ 260лв. Когато видях колата с този двигател и го чух как работи, след пет минути дадох капаро и на другият ден я взех. Преди две години 18.1.2018.