Здравейте !
Днес ми се случи нещо много странно ... Както си карам из града забелязах , че климатика не охлажда . Преди няколко дни ми направи впечатление , че муфата се задейства чак след третото или четвъртото превключване на бутона , но беше еднократен случай .
Днес , обаче , има и допълнителна " екстра" - спряха да работят и 1 и 2 степен и в двете посоки на копчето на вентилатора ....3 и 4 работят...
Какво е странното - когато ключа е на 0,1,2 - (вентилатора не работи )муфата се зацепва и фреона се чува , но включа ли 3 или 4 степен на вентилатора муфата изключва и " студеното" спира...
Та сега съм или без климатик , но с вентилатор , или с климатик , но без вентилатора.... Остава да разчитам на потока на външния въздух...
Моля някой по-наясно с цялата тази работа да помага !
Като се прибера ще прегледам ел.схемите , които имам , но не знам дали са пълни ...
Странен проблем с ключа за вентилатора и климатика ...
-
Автор на темата -
- Кара: ше BX 14 150С 1987г. - Вече кара Berlingo Multispace 1.4i
Re: Странен проблем с ключа за вентилатора и климатика ...
Проблема се оказа в резистора на вентилатора - беше прекъснал ... И тъй като и управлението на вентилатора , и това на климатика идват от BCM модула ( този с предпазителите и релетата ) , явно от повредения резистор модула се шашка ... След смяната на резистора проблема отпадна и сега пътувам на хладинка ...
В моя случай е този вариант
В моя случай е този вариант