Смяна на Ангренажен комплект на 1.6 ХДИ
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C4 Picasso 2010,1.6 HDI, 112 hp
- Обратна връзка:
Смяна на Ангренажен комплект на 1.6 ХДИ
Здравейте, някой има ли инфо на колко КМ. се прави първата смяна на ангренажен комплект с водна помпа, и на веригата на валовете, на c4 Picasso, 2009g. 1.6 HDI 109 hp ? Вероятно в оригиналната книжка пише, или пък инфо от оторизиран сервиз...
Re: Смяна на Ангренажен комплект на 1.6 ХДИ
Toва, което намирам за този двигател Engine Model/Code: 9HZ DV6TED4 е около 150 хиляди км.
Това което наричаш "веригата на валовете" имаш предвид пистовия ремък (нарчан някъде и канален ремък).
Ето тук, наскоро вадих цените на ангренажни комплекти (+водна помпа) за двигател DV6C, на картинкта по-долу се виждат цените: Около 200-220 лв изглеждат поносими цените на частите, вече за труда -кой както го намери. От самостоятелна смяна (за човек, който разбира) до официалния сервиз, където не знам колко е ...
Това което наричаш "веригата на валовете" имаш предвид пистовия ремък (нарчан някъде и канален ремък).
Ето тук, наскоро вадих цените на ангренажни комплекти (+водна помпа) за двигател DV6C, на картинкта по-долу се виждат цените: Около 200-220 лв изглеждат поносими цените на частите, вече за труда -кой както го намери. От самостоятелна смяна (за човек, който разбира) до официалния сервиз, където не знам колко е ...
-
-
- Кара: C4, 1560 cm³, HDI, 80 kW, 2010 г.
Със същия двигател съм и по препоръка на Автомотор смених оригиналния ангр. комплект на 100 000 км, макар, че по книгите беше повече. След това сменям на 60000 км, заедно с водната помпа.
Веригата между разпр. валове не съм я сменял, но според "личния лекар" на около 290 000 км вече е разтегната и трябва смяна. Това, ако и навъртиш толкова, де.
Веригата между разпр. валове не съм я сменял, но според "личния лекар" на около 290 000 км вече е разтегната и трябва смяна. Това, ако и навъртиш толкова, де.
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C4 Picasso 2010,1.6 HDI, 112 hp
- Обратна връзка:
Да, и друг така ми каза 150 к. И после слагали за 120 к. Смених го вече.
Има верига, която свързва двата разпределителни вала. Ангренажа върти единия, а той с веригата - втория . майстора каза, че се сменя като започне да се чува. Съпротивлението било малко и не правела проблеми.