Проблем с С3 след слагане на газ
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: c3
Проблем с С3 след слагане на газ
Здравейте колеги, от няколко месеца карам Ситроен С3 1.2 бензин 2019г. Преди няколко седмици му сложих газов инжекцион и сега като го запаля студен оборотите на двигателя ту се вдигат ту падат даже и пука понякога. Ако тръгна веднага придърпва и така докато загрее и мине на газ. Правиха настройка на газовата и трябваше да се оправи след това но проблема си остана. Някой има ли идея от какво може да е?
-
-
- Кара: Ситроен С4
Re: Проблем с С3 след слагане на газ
Според мен е от настройките на газовия инжекцион. Ако преди монтажа на газовия двигателя не си е променял оборотите, и сега трабва да е така. До около 30 градуса двигателя трябва да работа САМО на бензин. Газовия и бензиновия компютър са във взаимна връзка. И, ако при студен двигател се промуска и газ, резултата е ясен. Не пишете нито от къде сте, нито какъв е ГИ. Ако майстора, който е монтирал ГИ не може да направи нужните настройки за нормална работа на двигателя във всички режими, не знам какво да Ви посъветвам.
-
Уредбата е TECH ONE а аз съм от Пазарджик. И да, преди да я сложа нямаше никакви проблеми.
-
-
- Кара: C5 AirCross 1.2 Pure Tech 130; C3 (FCNFU) 1,6i
Възможно е при монтажа на газовия инжекцион да е допусната небрежност и сега смукателния колектор да не е херметичен. От някъде в колектора пропуска въздух след дросел клапата, който не се отчита от компютъра и така сместа става бедна. Оборотите започват да "играят".
Върни се при газаджията да си провери работата. Но не само по настройките на компютъра, ами и как е извършен монтажа. За нехерметичност на смукателния тракт се проверява най-добре с генератор за дим.
Върни се при газаджията да си провери работата. Но не само по настройките на компютъра, ами и как е извършен монтажа. За нехерметичност на смукателния тракт се проверява най-добре с генератор за дим.
KnowHow
-
Последно ми казаха, че трябва да се ресетне компютъра на колата, но още не съм намерил къде може да се извърши тази услуга, ако някой има идеи за Пазарджик, Пловдив
-
-
- Кара: Xsara Picasso 1.6i 16V 110hp, Suzuki Swift 1.3i 4WD
- Обратна връзка:
На загрял двигател остави да работи 5 мин на празен ход на бензин без да пипаш нищо
Каквото и да правиш, Пежо винаги ще има по-дълги фарове от теб!
-
Ще пробвам, благодаря
-
За съжаление няма ефект