Здравейте.Купих въпросния бус преди 20 дена.Още в началото се чуваше съскащи звук като от турбото ,но вървеше добре.Имаше мощност до преди 5 дена докато буса загуби мощност и на равно повече от 60км/ч не вдига и едвам се форсира над 2000об/Мин.Свялих. Турбото и видях че гарнитурата между изп.колектор и турбото е пробила .Имаше голяма дупка .Смених я като бях сигурен че в това е проблема .Турбото изглежда чисто ново .Днес сглобих двигателя,но положението в същото .Въпроса ми е когато поради някаква причина двигателя влезе в авариен режим след отстраняването на проблема автоматично ли излиза от авариен режим или трябва да се изтрият грешките с диагностика?Другото ,което искам да питам е къде е включена буксата на ламбда сондата ти че моята я откачих и сега не мога да намеря къде да я включа или така съм взел буса откачена
Няколко въпроса за Citroen jumper 2013г 2.2hdi 130к.с.
Re: Няколко въпроса за Citroen jumper 2013г 2.2hdi 130к.с.
За конкретният бус не знам, но ламбда сондата винаги е на входа на катализатора. Относно грешката - ще трябва да я изчистиш за да излезеш от авариен режим.
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C5 2.2HDI 133к.с. 2002г auto
Благодаря за отговора.Въпроса ми беше къде се включва буксата на ламбда сондата ,че не виждам място в инсталацията за нея.Някъде под буса трябва да е
Бараш изпускателния колектор или след турбото, продължаваш по тръбата надолу и преди да напипаш катализатора барваш ламбда сондата или гнездото ако е изкарана.
След като писах загрях, сори. Мъжкото влиза в женското, опъваш кабела и ще намериш буксата.
-
Автор на темата - Нов потребител
- Кара: C5 2.2HDI 133к.с. 2002г auto
Опъвах ,залягах,гледах ,слушах отгоре отдолу -нищо не видях.Направо думи нямам вече с тази букса 3 дена не мога да я включа.И в youtube няма клипове за нея