1.6 rs скъсан ангренажен ремък
Модератор: DrumVlado
1.6 rs скъсан ангренажен ремък
Здравейте! Интересувам се при БХ 1.6 rs бензин 90г. При скъсване на ангренажен ремък има ли защита?
Ако няма , какви поражения може да има и може ли да се оправи, има ли части?
Ако няма , какви поражения може да има и може ли да се оправи, има ли части?
Re: 1.6 rs скъсан ангренажен ремък
Браво бе човек, тази кола е Ретро автомобил, за такъв се счита, ако е над 30 години от производството му.
-
-
- Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
BX 16 TRS? Защита не - най - много някой клапан да счупи.
Двигателят е двигател, когато е дизел.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.
-
- Новак
- Кара: 1997 Citroen AX LPG, 1987 Nissan WD21
Защита ще рече дали буталата и клапаните правят контакт, ако са в крайните си точки на ход. В случая да, XU двигателите са такива- без "защита".
В зависимост от оборотите и режима на движение може да става въпрос за проста смяна на клапани или по-сериозни щети по бутала, водачи, и разпределителния механизъм. С ендоскоп може да се види във всеки цилиндър какво е станало. Другия вариянт е да се свали разпределителния вал и да се види дали всички клапани се връщат догоре.
Най добре да се свали главата и да се ревизира-вероятно и без това му е време.
В зависимост от оборотите и режима на движение може да става въпрос за проста смяна на клапани или по-сериозни щети по бутала, водачи, и разпределителния механизъм. С ендоскоп може да се види във всеки цилиндър какво е станало. Другия вариянт е да се свали разпределителния вал и да се види дали всички клапани се връщат догоре.
Най добре да се свали главата и да се ревизира-вероятно и без това му е време.
-
-
- Кара: Ситроен С4
Имах ВХ16TRS. Правил съм му многократно всякакви ремонти. Не съм сигурен, но си мисля, че при скъсване на ангренажен ремък бутало и клапан не се срещат. А щом се задава подобен въпрос за мене е ясно, че собственика не знае кога трябва да смени ремъка. А щом не знае, е време да го смени. За да няма изненади. При самата смяна трябва да се постави някое от буталата в ГМТ. И да се превърти разпределителния вал на 360 градуса. Ако се превърти свободно, значи, че бутало и клапан не се срещат. Което означава, че повреди няма да има. Освен да остане някъде на пътя.
Иначе части все още се намират. Зависи какви са те. Ако не се намерят, се минава на вариант импровизации. Но трябва собственика да има техническа грамотност.
Здравейте отново! Закупих въпросния Ситроен БХ със скъсан ангренажен ремък, скъсъл се е когато колата е работила на място. Блокирала беше водната помпа. Смениха ми водна помпа, ролки , ремък и колата запали, няма поражения по двигателя. Стъпковото моторче solex не работи и са му изключили буксата, защото като е включена се форсира все едно му подавам газ. Нов стъпков мотор не намирам.
Последно промяна от vini7 на 15 Ное 2023, 07:35, променено общо 2 пъти.
-
-
- Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
Ееееее, браво колега! Как го откри това бижу? Милиони безаварийни километри ти желая!
Двигателят е двигател, когато е дизел.
Зет ми и сестра ми имат БХ комби Дизел и от там се запалих и аз , но нямаше нито една обява по сайтовете. Започнах да търся по фейсбук групите , но и там нямаше актуална обява. Имаше публикация за въпросният ситроен от 2021г. за някакъв теч по спирачките. Реших да пиша лично съобщение дали го кара все още и дали би го продала. Каза ми ,че го кара и не се продава. След време пак и писах, но пак не искаше да го продаде. Каза ,че е на 130000хил. и че е в семейството и от две годишен вкаран от Швейцария. Септември месец тя ме потърси , че е скъсал ангренажен ремък докато е чакала да го прекара на преглед. Бях се отказал ,че пътна помощ ми искаше 450 лв и ремонт на двигателя си мислех, че ще се прави. Но ми се обади след време човека с пътната помощ ,че ще кара кола до Пловдив и на връщане ще ми го докара за 150лв.
И така вече съм в клуба.