Въпрос - показания на табло, С3 Плуриел

Производство: (2003-2010)

Автор на темата
bis_ilieva
Новак
Кара: Citroen C3 Pluriel

Въпрос - показания на табло, С3 Плуриел

Мнение от bis_ilieva » 28 Дек 2016, 12:47

Здравейте, колеги, от година и половина карам Плуриел 2004. От две седмици /след откачане на акумулатора в един сервиз/ на таблото ми изчезнаха показанията за това колко километра ми остава да измина с наличното гориво. Сега оставащите ми километри се показват само когато светне лампата за горивото, докато преди показанието си стоеше през цялото време. Сега единствените опции, които ми излизат на таблото, са всички изминати километри на колата, или изминатите километра на отделен курс.
Моля за помощ - някой знае ли как да настроя дисплея така, че да се показват километрите, които ми остават за изминаване с наличното гориво?
Доколкото съм чувала, С3 и С3 Плуриел не се различават особено в частта за ръчки, копчета и прочие на таблото.

Аватар

KnowHow

Кара: C5 AirCross 1.2 Pure Tech 130; C3 (FCNFU) 1,6i

Re: Въпрос - показания на табло, С3 Плуриел

Мнение от KnowHow » 29 Дек 2016, 12:56

Доколкото разбирам колатата ви на централната конзола на таблото има цифров часовник, щом информацията от бордния компютър се изобразява на таблото.
На върха на лоста за чистачките има един бутон, с който се избира какво да показва бордния компютър. Опитайте при работещ двигател да натиснете бутона и да изберете дисплея да показва това, което искате. Имайте предвид, че изключването на акумулатора нулира показанията а компютъра. След това, за да показва вярно му трябват известен пробег от километри.
Когато е активиран круиз контрола или ограничителя на скоростта, информацията от бордния компютър се появява само за няколко секунди и изчезва. На неговото място се изобразява индикацията за круиз контрола / ограничителя.
KnowHow

Автор на темата
bis_ilieva
Новак
Кара: Citroen C3 Pluriel

Re: Въпрос - показания на табло, С3 Плуриел

Мнение от bis_ilieva » 29 Дек 2016, 14:56

Благодаря за отделеното време, колега!
Опитах всичко, даже с други колеги със ситроени пробвахме какво ли не - не става и не става. Може би има някаква комбинация от копчета на радиото или тези на другия дисплей..? :ti ma prebi:

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “C3 Pluriel”