ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

Странни предупреждения за дефекти

Производство: (2002-)

Автор на темата
Sergey Zdravkov
Новак
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Сеп 2021, 21:05
Пол: мъж
Кара: Citroen C3 1.4I 54 kW 2008

Странни предупреждения за дефекти

Мнение от Sergey Zdravkov » 07 Сеп 2021, 00:37

Привет, хора!

Приятелката ми се сдоби преди около месец с С3, 1.4 бензин, 2008 г. Съответно е минат преглед, също и през сервиз - облсужване, масло, филтри, лагер и биалетка.

Преди няколко дни, както си кара в града минава през легнал полицай, и се появява едно писукане, придружено от някакъв надпис на таблото (не е успяла да го разчете); на следващия легнал полицай пиукането изчезва. Общо взето сериозно я е стреснало.

Малко след това се появява едно бипване при запалване, а също и по време на движение пак така се появява писукането, заедно с надпис SERV и други надписи на малкото табло (качвам снимки). През различен интервал от време е; писука, мига надпис и се скрива.
Самата кола работи нормално - двигател, управление, фарове - нищо необичайно.

Това се появява при запалване "info standlicht defekt"
Изображение

А по време на движение излизат следните надписи един след друг с писукане:
Изображение ИзображениеИзображение Изображение Изображение Изображение

С помощта на Google translate успях да си преведа нещата. Повечето индикират за проблем със светлините, макар всичко да работи нормално и без проблем - габарити, къси, дълги, мигачи, за заден ход, стопове. Фарове за мъгла колата няма, въпреки че излиза надпис, че са дефектни :) Единствено ме притеснява предупреждението за проблем с изпускателната система. Пак повтарям обаче - колата си работи съвсем нормално - няма прекъсвания, няма примигвания, ускорява, спира, сервото си е ок. Допускам че, или се касае за някакви грешки в компютъра, или някой датчик дава грешно инфо, или някой куплунг/конектор е хлабав (или поръждясал) и при преминаване през неравност (легнал полицай) компютърът почва да отчита грешки и т.н.

Някой от колегите тук да се е сблъсквал с подобен проблем? Чудя се дали, ако се свали акумулаторът за през нощта, компа ще нулира грешките? Драмата ми е, че ако е проблемен кабел/куплунг/конектор, то дори и да се изчисти грешката, след поредната неравност ще почне пак, а идея си нямам как може да се открие проблемният :skratch:

Ще съм благодарен за съвети


Жоро
 
 
Мнения: 116
Регистриран на: 20 Апр 2010, 17:00
Пол: мъж
Кара: C4, 1560 cm3, HDI, 80 kW, 2010 г.

Re: Странни предупреждения за дефекти

Мнение от Жоро » 09 Сеп 2021, 13:52

От личен опит мога са кажа, че когато почнат да излизат съобщения за много различни проблеми, а всъщност всичко си работи, проблемът е в слаб акумулатор. А каква е връзката с минаването през неравност, не знам . Може да е просто съвпадение.


dobatavision
Четящ
Мнения: 4
Регистриран на: 07 Сеп 2021, 23:16
Пол: мъж
Кара: c3 1.4 73hp 2009

Re: Странни предупреждения за дефекти

Мнение от dobatavision » 09 Сеп 2021, 14:15

Може и да имаш изгоряла крушка разгледай ги и тези на рег.номер.
Буксата на стоповете имат калпава маса грее и се топи с времето.
Провери клемите и самия акумулатор дали са стегнати.

За инфо: Ако ще сменяш тези на рег.номер свали кората на капака на багажника(дърпа се и е на щипки) и от вътрне натисни щипките и ще излезат навън самите плафони.След това стъклото се откача от основата и то е на зъбчета.
Изображение


Vandan
 
 
Мнения: 715
Регистриран на: 02 Юли 2013, 12:19
Пол: мъж
Кара: C5 ІІ 2.0i 16V 2005г.
Местоположение: Плевен

Re: Странни предупреждения за дефекти

Мнение от Vandan » 09 Сеп 2021, 16:12

На С5 същото един ден ме шашна. Всичко, което можеше да свети се появи, надписи и т.н. Беше акумулатор. Но знае ли човек с тези коли.


LГLГ
Четящ
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Окт 2020, 21:52
Пол: мъж
Кара: HDI 2.2

Re: Странни предупреждения за дефекти

Мнение от LГLГ » 10 Сеп 2021, 14:48

На Пежо писукване при палене (без надпис на дисплея) се получава, ако акумулаторът е спаднал. Което може да значи, че генераторът не отива на добре.

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “C3”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост