ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

C4 Sapacetourer или C5 Aircross

За гостите на форума. Нерегистрираните потребители могат да пишет тук.
Foreign visitors are welcomed to write here

Автор на темата
miro ps

C4 Sapacetourer или C5 Aircross

Мнение от miro ps » 12 окт 2019, 19:47

Здравейте,
имам намерение да си закупя нов Ситроен и се колебая между два модела - C4 Sapacetourer и C5 Aircross.
Като изклучим, че C5 е със съвремения и модерен SUV изглед бих се радвал ако някои споредли отзиви за двата модела - разлика от към вътрешни размери, поведение, надежност и каквото още счетете за важно и съществено, което би могло да наклони везните в едната или другата посока.

Благодаря и поздрави!


pvalchev
 
 
Мнения: 128
Регистриран: 03 дек 2004, 16:47
Кара: C4P

Re: C4 Sapacetourer или C5 Aircross

Мнение от pvalchev » 12 окт 2019, 22:14

С4 Spacetourer (бившето С4 Picasso) и C5 новият Aircross са на една и съща платформа. Както винаги ПСА нямат ясна визия, как да развиват моделният си ред и вместо да се нарече С4 Aircross е брандиран като С5 Aircross. Като техника са идентични - същите двигатели и скоростни кутии. С5 Aircross използва по-новото поколение на асистентите и уширен CAN. Например при С5 Aircross няма да има недоразумения, като несъвместимо DAB радио с адаптивен темпомат (или нещо такова). Освен това С4 Spacetourer ще бъде осъвременен през 2021, така че, ако е необходима семейна кола, и има възможност да се чака - също е възможност. Има разбира се слухове, че С4 Spacetourer ще бъде преустановен, но от ПСА потвърдиха идването на новия C4 Grand Spacetourer, т.е. C4 Spacetourer ще отпадне от програмата. Напълно е вероятно новият C4 Grand Spacetourer да бъде 7 местната версия на С5 Aircross, т.е. същото като Пежо 3008 и 5008.
Избор между двата модела - този който ти допада най-много и има необходимото оборудване.
Ситроен не е кола за хора тип перфекционисти, и въпреки че изгежда високо технологично, то това въобще не е така.

Мога да дам мнение за С4 Пикасо 2017 с бензинов двигател 1.2, автоматик и всички възможни опции за модела (2017) без кожени седалки. Като цяло е добре, асистентите въпреки, че са първо поколение работят много добре, особено този за паркиране. Разход на гориво среден за 45 х. км - 7.5 л/100. Това което не ми харесва е градският разход - 9.0 л/100 км и при висока скорост - 140 км/ч, вече малко над 8 л/100 км.
Вътре има достатъчно място и децата са щастливи заради масичките и панорамния покрив и регулирането на задните седалки. Озвучаването е JBL, звучи добре, но съм чувал и още по-добри. Дългите пътувания са приятни и не са изморителни. Недостатък е малкият резервоар за гориво - около 55 л.
С4 Spacetourer е един от малкото предлагани компактни ванове, след като Форд, Мазда, Рено и др, ги оттеглиха от производството. Идеята за компактните ванове е по-добра отколкото SUV визията, но пък последните се търсят повече в момента.


Автор на темата
miro ps

Re: C4 Sapacetourer или C5 Aircross

Мнение от miro ps » 13 окт 2019, 07:48

Благодаря,
аз не търся чак толко високотехнологична, реално към ниво 2 съм добавил детския пакет. Целта е на децата да е удобно и да имам 5 реални места или място за 3-ма души с 2 детски стола.
Перкфекционист не мога да си позволя да съм, общо взето Ситроен предлагат търсения от мен размер на най-достъпна цена, или поне аз не намерих по-добра.

Отговори Предишна темаСледваща тема

Върни се в “Гости / Guests”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта