Пускам първа тема тук , защото от вчера се сдобих с първия си ситроен С8. След дълго чудене какво да си взема се спрях на евро вановете , защото има предостатъчно място и предлага удобство за тези пари. Колата е от Австрия на реални 240000км, с повечето екстри за модела ( няма панорама и телевизор на тавана). Колата е 2007 началото с 2.0 мотор 136кс. Днес смених езика на навигацият и сложих диск с новите карти , за което много като даря на съфорумците

1. Първия въпрос ми е за вида крушки на ксенон-а . Гледах , че трябва да са D1S , но в книгата към колата (на швабски е) не успях да намеря точния модел . В момента фаровете ми премигват.
2. Температурата на колата не може да стигне 90 градуса. Предполагам , че термостат-а не функционира правилно. Ако може да ми споделите на вашите С8ци каква е нормалната работна температура?
3. Прозорците имат странно , насечено движение нагоре . Мисля да разглобя модула на шофьорската седалка да огледа за оксидация от намокряне и да я почистя. Дали някой е имал същия проблем?
4.Струва ми се малко шумна като я запаля сутрин( на малко под нулата ), но след минута заработва много равномерно. Не пуши и има приличен старт за килограмите си( по талон беше почти 2 тона)
5. Вратата на шофьора е провиснала. Някой дали е регулирал восочината и как става това?
6. Спирачките не ми се нравят много , някой дали е рециклирал апарати и дали това е довело до съществена промяна. Иначе ще подменя и дискове и накладки.
6. Когато натисна копчето за задния вентилатор , единствената промяна е върху дисплея. Не чувам да се включва нещо и назад въздух не духа. Това отделен вентилатор ли е ( ако да къде се намира) или клапа която пренасочва въздуха назад?
Благодаря предварително