ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

Спиране на течове на ксантия


Автор на темата
Radoslav_S_k
Редовен
Мнения: 84
Регистриран: 30 мар 2006, 20:38
Пол: мъж
Кара: Xantia 1.8 16 96г

Спиране на течове на ксантия

Мнение от Radoslav_S_k » 03 фев 2015, 13:23

Здравейте започнах да спирам течовете един по един на ксантиата 1.8 16 . Започнах с помпата с о-пръстените и едната тръбичка ми направи впечатление, че и след като я стегнах продължава да тече покрай нея. Това проблем с лещата предполагам, може ли да я изрежа и да сложа друга леща от тези за газова или трябва да взема нова тръба заради лещата... Другото което ме мъчи е защо от горе на казанчето ми се събира хидравлично масло без да съм го оливал аз. Почистих си филтрите и казана. След като се справя с помпата ще мина към конжектьора за който ще взема ремонтен комплект. Мисля нещата от вън с обезмаслител и телена четчица(с меки телчета) понеже има много масло и прах на дебел слой :)

..::[ Редакция (Вто Фев 03, 2015 1:23 pm)

Да кажа, че днес изрязах старата леща с флекса взех леща ф6 за метан, леко я разпробих на 6 и малко (тръбата е 6,5 ) изчистих боята в началото където ще сложа лещата и с клещи леко я прибутах. Стегнах я и теча спря :)

Върни се в “Хидравлика”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта