Тук не трябва да отговарям, но искам само кажа следното:mstef написа: ↑23 юни 2019, 08:25Вярно е, не води до никъде- за да върви нормално един диалог/спор участниците трябва да са едно ниво, а ти видимо изоставаш много с умственото развитие- чувствай се свободен да се обидиш, но пък само глупак се обижда от истината...
Както казах не съм инженерен гений и въпреки това сигурно имам повече знания от поне половината ДВГ инженери в БГ, но понеже за теб аз съм "бай Пешо с голямата уста" мога да те пратя при няколко така да се каже "светила в областта" които да ти обяснят основните неща обаче имам съмнения дали умственият ти капацитет ще стигне за да схванеш смисъла на there's no replacement for displacement дори и след като ти го обяснят 3-ма професори и 1 проектант на ДВГ за ВАГ-групата работил по първите TSI мотори...
Простичко казано, дано схванеш- преди години колите и двигателите се правеха основно от инженерите и имаха сериозен ресурс, сега всичко се одобрява от счетоводителите и се гони мин. цена и ресурса е "да издържи гаранцията", а не рядко и толкова не живеят нещата... Никой вече няма интерес колата ти да издържа 15+ години и 700 000км. само със смяна на консумативи- сега караш макс. 250 000км. и се почват сериозните ремонти, добре дошъл в реалният свят
1. Не разбирам, кое предизвика лошото отношение, не съм засягал никого с нищо лично. Сипането на обиди, без конкретна причина, и без да се познава отсрещната страна - това ли е културата на инженерите и в частност на образование хора?
2. Водене на техническа дискусия изисква определено ниво на техническия език. Изцеждане или вентилаторчета поне за мен за непонятни, допускам и техническият език да се е променил, ако това е случаят, признавам - не го разбирам.
3. Изразът, който се споменава, ми е познат от 12 години, знам в каква обстановка и за какво е бил изречен и на кого се преписва. Това няма нищо общо с действителността. Все едно да цитираме библейски изрази за всичко различно.
Последното за живота на автомобила, той се прави на основа на заданието на живот. Никой не иска да инвестира в автомобил с живот от 700 000 км, и да го ползва само до 250 000 км. Средната възраст на автомобилите в развитите страни е около 8 години, рядко надминават 300 000 км. Затова и продуктът е насочен към купувачите и настроението им. Какъв е смисълът да се произведе скъп продукт, който няма да има клиенти.