ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

Спиране и пускане в движение, снемане от и въстановяване на регистрация на МПС.

Всичко относно автомобилите

Модератор: Dass


Автор на темата
Deleted User 36165

Спиране и пускане в движение, снемане от и въстановяване на регистрация на МПС.

Мнение от Deleted User 36165 » 11 ное 2018, 22:23

Накратко- имам 2 ситроена които са неизползваеми от мен до началото на м. април. Застраховките им изтичат в края на декември. Нямам желание да плащам за нещо което не ползвам. И двата автомобила са редовни, но аз не! Какво трябва да се направи за да се избегнат данъци и застраховки? Какви са процедурите ?Админа да премести темата ако съм сбъркал мястото.

Потребителски аватар

liuliu
 
 
Мнения: 4042
Регистриран: 08 мар 2006, 19:01
Пол: мъж
Кара: C5-I V6 с ръчка с ГИ STAG 300 и домашно лъвче 306 1,9 D
Местоположение: София-Фондови жилища

Re: Спиране и пускане в движение, снемане от и въстановяване на регистрация на МПС.

Мнение от liuliu » 12 ное 2018, 00:46

Ако искаш да не плащаш данъци и застраховки, но да си държиш колите - сваляш номерата и ги връщаш в КАТ, т.е. бракуваш ги. Там се попълва декларация, че ще ги съхраняваш в собствен имот (не пред блока или на поляната пред къщата). Ако ще ги връщаш на скрап фирмата, която ги изкупува ти издава удостоверение, че са предадени и с него и свалените номера пак в КАТ.
Ако искаш да не плащаш само застраховки - спираш ги от движение. Номерата мисля, че не се връщат. Данъците си вървят. При пускане в движение се минава предварително на технотест.
Двигателят е двигател, когато е дизел.
"Единственото нещо, което можеш да направиш преди мач с Барселона, е да отидеш на църква и да се помолиш" - Гордън Стракън.


Автор на темата
Deleted User 36165

Re: Спиране и пускане в движение, снемане от и въстановяване на регистрация на МПС.

Мнение от Deleted User 36165 » 12 ное 2018, 22:49

1-Временно спиране от движение на превозно средство по желание на собственика
2-Пускане в движение на временно спряно превозно средство
3-Прекратяване на регистрацията на превозно средство с писмено заявление от собственика
4-Възстановяване на прекратена регистрация на превозно средство по желание на собственик


Това са опциите от сайта на мвр раздел пътна полиция. По точки 1 и 2 горе долу е ясно-спираш от движение, връщаш малкия талон и талона за преглед ако има такъв и не плащаш застраховка. При пускане в движение се изисква платен данък, застраховка и документ за технически преглед ако няма такъв се извършва в КАТ. По точка 3 нещата са други- двата талона за регистрация се перфорират, номерата на автомобила се връщат. Данък и застраховка отпадат. По точка 4- изисква се документ за собственост, гражданска отговорност, технотест ако няма валиден преглед. Извършва се цялата процедура по първоначална регистрация ( идентификация, преглед ,нови талони и номера.
В близките дни ще ги играя тия упражнения и ще актуализирам информацията.

Имам и още едно питане- изтича застраховката, автомобила служебно се дерегистрира от КАТ, след няколко месеца си правиш застраховка и я представяш пред КАТ. Регистрацията автоматична ли е и дължи ли се глоба?


Автор на темата
Deleted User 36165

Re: Спиране и пускане в движение, снемане от и въстановяване на регистрация на МПС.

Мнение от Deleted User 36165 » 19 апр 2019, 22:22

Дойде време за пускане в движение. Временно спиране от движение-всичко е точно така както е описано в сайта на МВР,таксата е 5 лв. При пускане в движение нещата леко се усложниха :mrgreen: !Първо избрах неподходящ ден петък. В 8 и 30 бях първи на гишето.Представих документите а именно- застраховка, платен данък за текущата година, талон за годишен преглед. След известно време ми се връща някакъв лист и ми казват да отивам на канала за идентификация :-P . Да ама колата от 6 месеца е на 120 км от СЗ :ludpilot2: . В сайта на МВР това не се изисква при валиден годишен преглед :mrgreen: . На въпроса ми ко прайм отговора е документ за временно придвижване. Айде кибичене на другото гише и срещу скромната сума от 10 лв се сдобих с някакво подобие на копие на големия талон на който пише че е валиден в региона в рамките на 1 месец за да докарам колата до КАТ :D . В понеделник вече с автомобила съм в КАТ. Първо на гишето за подготовка на документи, следва идентификация на канала и оттам право на гишетата за получаване на малкия талон. Е тук си беше кибичене от класа и целия понеделик замина в КАТ. Накрая срещу такса от 10 лв си получих заветния талон :bravo: :bravo: !
ИЗВОДИ!!!
1. Не спирай колата от движение
2. Даже и да е повредена
3. Просто не си заслужава цялата галимация
4. Това което казва колегата liuliu е по закон, но изобщо не е баш така
5. Оказва се че негласно нещата стоят така-Не караш кола не плащаш застраховка спират те автоматично от движение. Правиш си застраховка и автомобила е редовен. Този вариант е добре. Няма глоба макар че според закона има. Инфото е от катаджии. Според закона нови талони и номера плюс 300 лв глоба.
Юни месец ще има повторение на упражнението за втория автомобил, но мнението ми е не си играйте с КАТ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!! Добре е да имате инфо от лелките и какичките в КАТ!

Отговори Предишна темаСледваща тема

Върни се в “Главен форум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост