ВАЖНО!
Във връзка с прилагането на Регламент /ЕС/ 2016/679, СНЦ „Клуб Ситроен - България“ ще предприеме промяна в политиката за обработване на личните данни. Ще бъдете информирани какви данни се събират и с каква цел, след което ще е необходимо Вашето съгласие. В случай, че не желаете да предоставите лични данни, профилът Ви във форума ще бъде деактивиран

RT4 - Citroen C5 X7

За гостите на форума. Нерегистрираните потребители могат да пишет тук.
Foreign visitors are welcomed to write here

Автор на темата
nick_C5

RT4 - Citroen C5 X7

Мнение от nick_C5 » 02 Апр 2020, 15:10

Привет на всички,
от няколко месеца мой братовчед се оплакваше, че постоянно забива навигацията, излиза съобщение за Upgrade итн.
И се случи така, че замина за Германия и C5.та остана при мен в София. Разколачих пустото чудо RT4, много опити и грешки итн.
Но в крайна сметка всичко заработи перфектно с 8.31 и карти 2016-2017, подкарах USB.то, оправих му резолюцията и другите менюта с MiraScript. При цялата работа обаче му се затри VIN.a и сега пиука при включен аудио източник - радио, usb, cd.
С Launch стигам до навигацията, но само виждам, че VIN си стои 000...... Delphi 2017 дори няма опция за ровене в навигацията.
Та щях да попитам дали някой колега в София с Lexia може да отдели 10на минути за по кафе да кодне VIN.a?

А ако на някой му се налага да се бори с RT4 ще помогна с каквото мога.
Накратко двата бели бутона отдолу са Reset (да кажем Hard, външният) и Force Upgrade (вътрешният). Бутонът Dark отпред служи също за Reset (нека е Soft). Харда го закачих с адаптор към PC.то, бекъп и Low Level Format с 0. Обратно в радиото, сложих CD.то 8.31 (което трябва да е идеално чист без пръсти итн). Цъкнах двата бели бутона, пуснах след 2-3 секунди външният (Hard Reset) и задържах още 10 секунди Force Upgrade. Черен екран около 30на секунди, след това устройството се рестартира и веднага тръгна ъпгрейда, който се качи без проблем (след като CD.то беше идеално почистено щото преди плюеше грешки). С MiraScript активирах USB.то, качих му картите (има ги в uloz.to). Пробвах и A/C менюто в RT4, но показва само празни индикатори та го махнах.
Soft Reset с бутона Dark - задържам ок. 10 секунди и се рестартира, но затрива часовник и станции (интересно, че с Hard Reset всичко се запазваше). Може също да се ползва в комбинация с Force Upgrade, дори е по-лесно отколкото боравенето с двата бели бутона отдолу.
В нета намерих и 8.11, 8.20 обаче беше разархивиран и даваше грешка на носителя като пробвах да ъпдейтна.
А и почистих лещата и около нея с 95% спирт докато беше разколачено. Остана само пустия VIN код 000........

Аватар

muncho
 
 
Мнения: 113
Регистриран на: 30 Юли 2014, 15:32
Пол: мъж
Кара: Citroen C5 Tourer - 3.0HDi
Местоположение: Bulgaria

Re: RT4 - Citroen C5 X7

Мнение от muncho » 24 Юни 2020, 11:56

Чак сега виждам този пост, сори.
Ако все още не си оправил този проблем с ВИН-а, пиши на лично, ще свършим работата.

Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “Гости / Guests”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост